Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
28/03/2019 23:20 - Jumping

CSI2* Bonh.: Vermeiren en Auwers scoren!

Na de rubrieken voor de jonge paarden mochten vanmiddag in Bonheiden ook de ruiters en amazones van de CSI2* competitie aan hun concours beginnen. Maar liefst 126 combinaties verschenen er aan de start in deze 1.30m rubriek tegen de klok waardoor het totaalklassement ook hier werd opgedeeld in twee deelklassementen.

 

In het tweede deelklassement zagen we een heel sterke Dieter Vermeiren, die zich met 2 paarden naar een plaats op het podium wist te rijden. Met de 11-jarige Ilias van het Hof Ter Velde ( Unique II Drum V/H Juxschot) wist hij de beste prestatie neer te zetten. Hij stuurde zijn ruin naar de chrono in 51.58 seconden en kwam daarmee maar net tekort voor de overwinning. Met de 9-jarige Marco Vd W Heihoeve Z (Mr. Blue) nam hij dan weer de 3de plaats voor zijn rekening. Ditmaal haalde de zoon van Wim Vermeiren de meet in 52.32 seconden.

 

Het was de Brit Oliver Tuff die de prestaties van Vermeiren nog wist te overtreffen. Hij zette met de 10-jarige Esgracia (Warrant) een tijd van 51.03 seconden op het scorebord en wist daarmee de concurrentie de loef af te steken. Net na Vermeiren zagen we dan de Ier David Simpson, die vergezeld was van de eveneens 10-jarie Gutera Cara Dubh (Arkansas VDL). Zij snelden naar een finishtijd van 53.86 seconden. De Britse Katinka Brogaard vervolledigde de top 5 van het klassement op de 5de plaats. Zij haalde met de 13-jarige Belfast (Indoctro) de meet in 54.25 seconden.

 

In het eerste deelklassement was het Steve Auwers die voor een Belgische podiumplaats wist te zorgen. Hij rekende voor dit openingsnummer op de 13-jarige Guantanamo van de Steenbeek (Flamenco Desemilly) en bezette de 3de plaats na een finishtijd van 51.67 seconden. Naast Dieter Vermeiren wist ook broer Sander zich in de prijzen te rijden. Hij was vergezeld van de 15-jarige Easy Dith (Tamura Van ’t Heike) en strandde net naast het podium na een eindtijd van 52.99 seconden.

 

Ook hier waren het de Britse combinaties die het heft in handen namen met op kop amazone Louise Simpson. Die zat in het zadel van de 14-jarige Fiona V/H Lemmenshof (Nonstop) en klokte af in 51.02 seconden. Met een chronotijd van 51.48 seconden was het zilver hier voor haar landgenoot Adrian Whiteway. Die kon daarvoor rekenen op de 12-jarige Lux de Lux (Lux Z), waarmee hij vorige week in Lier nog een rubriek wist te winnen. Tenslotte ging ook de 5de plaats nog naar Groot-Brittannië met Katinka Brogaard en haar 8-jarige Galveston G (Querly-Elvis). Zij wisten te finishen in 54.17 seconden.

 

Verder was er nog een 6de plaats voor Senne Leys met Dermie (Tolan R), een 10de plaats voor Liesje Vanderwegen met Grease Van T Prinsenveld (Casario II) en een 11de plaats voor Xavier Peeters met Let It Be 111 Z (Lord Z).

 

TAGS   |   ADRIAN WHITEWAY   |   DIETER VERMEIREN   |   LOUISE SIMPSON   |   OLIVER TUFF   |   SANDER VERMEIREN   |   STEVE AUWERS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions