Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
28/03/2019 14:14 - Jumping

CSIYH1* Cagnes: Gierech en Janssen op podium

In het Franse Cagnes-sur-Mer stond het voormiddagprogramma vanmorgen volledig in het teken van de jonge paarden. In de rubriek voor de 5- en 6-jarige paarden kwamen onze landgenoten opnieuw sterk voor de dag met podiumplaatsen voor zowel Odile Gierech als voor Nadège Janssen. Gierech nam de 2de plaats voor haar rekening. Zij klokte in een barrage met 6 deelnemers af in 38.99 seconden en kon daarvoor rekenen op de Oldenburg-gefokte Centador (Centadel). Janssen zat dan weer in het zadel van de Holtein-gefokte Gucci Quality (Casall ASK – F: Qualiy Stud). Zij stuurde haar merrie door de meet in 39.41 seconden wat haar dus de 3de plaats opleverde.

 

Het was de Fransman Julien Massard die de Belgische amazones van de overwinning wist te houden. Hij toverde een tijd van 38.06 seconden op het scorebord en deed met de BWP-gefokte Nikito (Cooper Van De Heffinck – F: Dirk Degroote), waardoor de overwinning toch nog een Belgisch tintje kreeg. Zijn landgenoot Nicolas Deseuzes hield ook de 4de plaats in eigen land. Hij zette met de Zangersheide-gefokte Eldorado Sunheup Z (Eldorado Van De Zeshoek TN – F: Carine Groualle) in 33.87 seconden ruim de snelste tijd neer, maar sprong daarbij ook wel een balk uit de lepels. Dat was ook het geval voor de Oostenrijkse amazone Lisa Maria Rudigier. Alleen deed zij er met de eveneens Zangersheide-gefokte Cumtaga van de Marsweg Z (Cumthago C – F: Eddy Van Looveren) 35.81 seconden over waardoor ze dus tevreden moest zijn met de 5de plaats.

 

Na een strafpuntje voor tijd was er ook nog een 11de plaats voor Maxime Harmegnies met Con Baloubt PS (Contargos – F: Gestüt Lewitz).

 

TAGS   |   JULIEN MASSARD   |   NADEGE JANSSEN   |   ODILE GIERECH

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions