Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
24/03/2019 20:52 - Jumping

CSI2* Lier: Ochtendwinst voor Rik Hemeryck!

Maar liefst 145 combinaties verschenen er vanmorgen in het Lierse Azelhof in de ring in de 1.35m/1.40m ochtendrubriek voor de CSI2* competitie! Het totaalklassement werd daarom opgesplitst in twee verschillende deelklassementen.

 

In het eerste deelklassement kregen we opnieuw een Belgische overwinning dankzij Rik Hemeryck en de 11-jarige I Diego de la Sure (Diabeau Van De Heffinck). Hij finishte in de 2de fase in 28.16 seconden en wist zo de concurrentie achter zich te houden. De Nederlandse amazone Iris Michels was degene die Hemeryck het dichtst kon belagen. Zij kwam met de 9-jarige Cristal Utopia Z (Calvino Z) over de meet in 29.44 seconden en strandde zo op de 2de plaats. Ook de in Nederland gevestigde Braziliaan Thiago Ribas Da Costa kwam opnieuw sterk voor de dag en nam zowel de 3de als de 4de plaats voor zijn rekening. Met de 9-jarige Kinky Van ’t Heike (Epleaser Van ’t Heike) haalde hij nog net het podium na een finishtijd van 29.95 seconden terwijl hij met Kassandra Van ’t Heike (Epleaser Van ’t Heike) het podium net niet haalde nadat hij de finish had bereikt in 30.59 seconden. De top 5 van het klassement werd afgesloten door de Duitser Thomas Brandt, die in het zadel zat van de 8-jarige Laviata (Lord Pezi). Zij haalden de eindmeet in 31.17 seconden.

 

In het tweede deelklassement wist Constant van Paesschen zich van een podiumplaats te verzekeren. Vergezeld van de 8-jarige Bugano De L’abbaye (Ugano Sitte) snelde hij door de meet in 30.27 seconden wat hem de 3de plaats opleverde.

 

Bovenaan dit klassement zagen we de Portugees Francisco Rocha. Die zadelde de 13-jarige C Berriz Z (Coltaire Z) en wist een tijd van 28.56 seconden op het scorebord te zetten. Ook de Nederlandse Sabrina Van Rijswijk wist het nog sneller te doen dan van Paesschen. Zij stuurde haar 8-jarige Lely Vd Bisschop (Elvis Ter Putte) naar de meet in 29.83 seconden en nestelde zich zo op de 2de plaats.

 

Net buiten het podium zagen we Vincent Zacharias Bourguignon met de eveneens 8-jarige Cascabel. Hij haalde de finish in 31.13 seconden en moest zo tevreden zijn met de 4de plaats. Onze landgenoot Bart Clarys tenslotte vervolledigde hier de top 5 met zijn 9-jarig Katinka V.h. Blondveld (Contact Van De Heffinck). Zij wisten de klok te stoppen op 31.64 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions