CSI2 Lier: Anthonissen leidt Belgisch podium
23/03/2019 21:39
2 min
Danny Apers

Terwijl er vanmorgen in Lier op de Stephex Arena gestart werd met de 1.35m rubriek van de CSI2* competitie stond er op de Flandria Arena gelijktijdig ook een CSI2* rubriek op het programma. In de Prijs Van de Poel, waarin de hindernissen op een hoogte van 1.30m stonden, was het onze landgenoot Bart Anthonissen die de overwinning wist op te eisen. Samen met zijn 10-jarige Abbylithya Z (Andiamo Z) kwam hij in de 2de fase over de meet in 25.50 seconden en stond zo op kop van een integraal Belgisch podium.

De 2de plaats was voor amazone Evelyne Putters, die de 13-jarige Blossom Van De Herenbrink (Hemmingway) onder het zadel had. Zij snelden naar een finishtijd van 27.64 seconden en moesten zo tevreden zijn met de eerste ereplaats. Ook mee op dat podium stond Charlotte Van Duppen, die ook gisteren al de prijzen wist te halen. Zij klokte met haar 9-jarige Kira – K.a (Nabab de Rêve) af in 28.26 seconden en werd zo dus 3de.

Net na het podium zagen we de Duitser Kai Schäfer. Hij kruiste de meet in 28.95 seconden en kon daarvoor rekenen op de 10-jarige Quinto’s Chamb (Quintender 2). De Britse amazone Helen Tredwell tenslotte vervolledigde de top van het klassement op de 5de plaats. Zij had er met de 8-jarige Nps Erleena (Manhattan) 29.02 seconden voor nodig om de finish te bereiken.

Ook verderop in het klassement zagen we nog heel wat landgenoten. Zo was er een 7de plaats voor Benny Naessens met Valentina De Sarlar Z, een 8ste plaats voor Jeroen Appelen met Jada Van Het Lindehof (L.B. Eagle Eye), een 9de plaats voor Maxine Gaelens met Florenne-m.l. (Castelino Van De Helle), een 13de plaats voor Dirk Demeersman met Little Billy (Arko III) en een 14de plaats voor Brecht Bille met For Kazimir Vd Schoordijkhoeve (Tangelo Van De Zuuthoeve).