Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
23/03/2019 07:36 - Jumping

CSI2* Oliva: Karel Cox wint 2 rubrieken!

Op de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva startte de dag gisteren al uitstekend voor onze landgenoten met overwinningen voor zowel Stephanie D’Andrimont als voor Leonie Peeters in de ochtendrubrieken. Maar het was gewezen Belgisch Kampioen Karel Cox die gisteren de hoofdrol wist op te eisen met maar liefst 2 overwinningen! Dat deed hij onder andere in de 1.45m hoofdrubriek, die tevens meetelde voor de Longines Ranking. Vergezeld van zijn 9-jarige ruin Kill Bill Max (Toulon) snelde Cox in de 2de fase naar een finishtijd van 37.04 seconden en stond daarmee bovenaan het klassement.

 

De 2de plaats ging naar onze Noorderburen met Remco Been en zijn 12-jarige Holland Vd Bisschop (Heartbreaker). Zij kruisten de meet in 37.28 seconden en kwamen zo net tekort om Cox van de troon te stoten. De Duitser Maurice Tebbel legde vervolgens beslag op de 3de plaats in het klassement. Hij zat in het zadel van de 12-jarige Camilla PJ (Calme) en deed er 39.47 seconden over om zijn 2de fase tot een goede einde te brengen. Net naast het podium zagen we de Amerikaan Michael Hughes, de stalruiter van Enda Carroll van Ashford Farm. Hij zadelde de 10-jarige Baldur 75 (Baloussini) en wist dan weer een tijd van 39.89 seconden op het scorebord te zetten. De Deen Soren Pedersen tenslotte sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Hij zette met de 9-jarige Carlo M (Catoki) een tijd neer van 40.07 seconden.

 

Verder behoorde ook Leonie Peeters opnieuw tot de prijswinnaars. Zij werd na ook een dubbel foutloze omloop 6de met Belanda (Cristo 5). Voor Fabienne Daigneux-Lange was er dan weer een 8ste plaats met haar Urfee des Luthiers (Hearbreaker).

 

Gold 1.40m rubriek

 

Eerder op de middag al Cox echter ook al de Gold 1.40m rubriek op zijn naam geschreven. Dit deed hij met de 8-jarige Cava (Cadensky), die hij in deze speedclass naar een finishtijd van 63.16 seconden reed.

 

De Duitse Julia Beck volgde hem hier op de 2de plaats. Zij rekende op de 10-jarige Champion d’Amour (Clearway) en wist de klok te stoppen op 65.32 seconden. Met Jean-Christophe de Grande stond er op de 3de plaats nog een Belg op het podium. Samen met zijn 9-jarige Kimono Vd Bisschop (Ogano Sitte) wist hij dan weer aan de finish te komen in 65.66 seconden.

 

De Noor Johan-Sebastian Gulliksen met de 13-jarige Calido 76 (Calido I) en de Nederlandse Hilde Woudstra met de 19-jarige Titania (Clinton) namen de andere top-5 klasseringen voor hun rekening. Zij kwamen over de meet in respectievelijk 67.41 seconden en 67.42 seconden.

 

Ook hier was er een 8ste plaats voor Fabienne Daigneux-Lange, ditmaal met Delta Fee des Hazalles (Exploit de Roulard).

 

Foto's :
TAGS   |   JEAN-CHRISTOPHE DE GRANDE   |   JULIA BECK   |   KAREL COX   |   MAURICE TEBBEL   |   REMCO BEEN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions