Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/03/2019 10:02 - Algemeen

LRV-Provincies vullen groepsdressuur vrij in

De Raad van Bestuur van LRV besliste in haar vergadering van 20 maart 2019, om  voor wat de Groepsdressuur betreft, de LRV-provincies vrij te laten.

 

Het verplichtte karakter van groepsdressuur was al twee seizoenen weggevallen, maar aan het al dan niet rijden van groepsdressuur door een rijvereniging of ponyclub werden wel selectiepunten voor de individuele leden gekoppeld voor de provinciale en nationale LRV-Kampioenschappen.

 
Op dit moment hebben volgende provincies beslist om geen selectiepunten voor de individuele leden meer te koppelen aan al of niet deelname aan de groepsdressuur:

  • LRV Antwerpen pony’s
  • LRV Brabant paarden & pony’s
  • LRV Limburg paarden & pony’s
  • LRV Oost-Vlaanderen paarden & pony’s
  • LRV West-Vlaanderen paarden & pony’s

 LRV Antwerpen Paarden zal vanaf het zomerseizoen wel werken met een aangepast programma waarbij de groepsdressuur centraler op de tornooiplanning komt en individuele combinaties geen of veel minder overlapping zullen ervaren met de individuele dressuur of springen.
 
Reactie Kris Van Steen, verantwoordelijke externe communicatie LRV: “Verplichten is anno 2019 niet meer relevant en we moeten ons als LRV aanpassen aan een snel veranderende maatschappij. Groepsdressuur in 2019 verplichten of ‘moreel verplichten’, via een beloningssysteem van selectiepunten is niet de ideale manier om een product in de markt te zetten.  Groepsdressuur is sinds gisterenavond, een door elke LRV-provincie, vrij in te vullen item. Dat betekent dat elke provincie al dan niet zelf beslist of ze al dan niet selectiepunten koppelen aan het rijden van groepsdressuur.  Laten we ‘groepsdressuur’ daarmee vallen? Helemaal niet! Het komt er nu op aan om groeps(dressuur), anders te positioneren, te gebruiken, in te zetten en aantrekkelijk te maken.  Als een ‘hoeksteen’ van plaats verandert of er anders uitziet, dan zal dat ongetwijfeld stof doen opwaaien, maar elk gebouw, hoe stevig ook, heeft regelmatig nood aan renovatie. LRV bestaat ondertussen 82 jaar … Een ideaal moment om de ‘hoeksteen’ te herpositioneren en van een nieuwe laag cement te voorzien.”


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions