Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
21/03/2019 23:23 - Jumping

CSI3* Vilam.: Goffinet blijft prijzen pakken

Ook tijdens deze laatste week van de Atlantic Tour in het Portugese Vilamoura blijft onze landgenoot Thierry Goffinet prijzen verzamelen! Zo startte hij vanmorgen de dag met winst in de 1.30m rubriek! Samen met de 15-jarige Quipper de La Roche (Flipper d’Elle), waarmee hij eerder tijdens deze tour ook al 2 rubrieken wist te winnen, kwam hij binnen in een overtuigende 46.48 seconden en wist zo de concurrentie met veel overtuiging achter zich te houden.

 

Het zilver ging naar de Braziliaan Silvio Teixeira Da Silva. Die zadelde de 10-jarige Finnisk Beowulf (Beowulf) en moest na een chronotijd van 50.27 seconden duidelijk zijn meerdere erkennen in de snelle Goffinet. António Matos Almeida hield vervolgens de 3de plaats in eigen land. Hij kwam met de eveneens 10-jarige Coral NZ (Carthano I Z) over de meet in 50.48 seconden en verzekerde zich zo ook meteen van een podiumplaats. De Australische amazone Evie Buller volgde vervolgens op de 4de plaats. Zij stuurde haar ook al 10-jarige Yalambi’s Enrique (Vegas VDL) naar de finish in 51.37 seconden. De Zwitserse Valentine Petit-Jean tenslotte was goed voor de 5de plaats. Zij zette met de 12-jarige Themis (Capital) de klok stil op 51.66 seconden.

 

1.35m rubriek

 

In de aansluitende 1.35m rubriek lukte het dan weer niet voor Goffinet om de overwinning op te eisen. Hier kwam hij met de 10-jarige Jaleo Van Het Heuvelland (Scendix) in een barrage met 16 deelnemers binnen in 35.47 seconden en strandde zo dus op de 2de plaats.

 

Het was de Britse amazone Emma Stoker die Goffinet van een nieuwe overwinning wist te houden. Zij tikte af in 35.29 seconden en stond zo bovenaan het klassement. Haar landgenoot Graham Babes nam de 3de plaats voor zijn rekening. Hij finishte met de 8-jarige Glencoe (Chelltago Z) in 37.27 seconden.

 

De andere 2 plaatsen in de top 5 gingen naar Frankrijk met op de 4de plaats Morgen Bordat. Die had er met de 9-jarige Auckland de l’Enclos (Diamant de Semilly) 38.10 seconden voor nodig om haar barrage af te leggen en had zo 27 honderdsten van een seconde voorsprong op haar landgenote Lauren Breyton. Die sloot zo de top 5 van het klassement af en kon daarvoor rekenen op Farouk de la Pomme (Vigo d’Arsouilles).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions