CSI2* Lier: Van Duppen zorgt voor winst!
21/03/2019 22:58
3 min
Danny Apers

Een uurtje na de start op de Stephex Arena ging vanmiddag in Lier ook de competitie van start op de Flandria Arena. Hier werd gestart met een 1.30m rubriek voor de CSI2* competitie. Maar liefst 144 combinaties verschenen er in de ring, waardoor het eindklassement opgesplitst werd in 2 deelklassementen.

In het tweede deelklassement kregen we de eerste Belgische overwinning dankzij amazone Charlotte Van Duppen en haar 9-jarige Nushuaia Z (Numero Uno). Zij kruiste in de 2de fase de meet in 30.57 seconden en wist zo de concurrentie achter zich te houden. De 2de plaats ging naar onze Noorderburen met Iris Michels en de eveneens 9-jarige Cristal Utopia Z (Calvino Z). Zij kwamen binnen in 30.90 seconden en moesten zo tevreden zijn met de eerste ereplaats. Het brons ging vervolgens opnieuw naar ons land. Gilles Nuytens, die in het zadel zat van de 10-jarige Elando Ct (Diarado), klokte af in 31.60 seconden en mocht zo mee op het podium plaatsnemen.

De Britse ruiter Joseph Clayton haalde het podium dan weer net niet... Hij finishte met de 9-jarige Crak De Beaurepaire Z (Crown Z) in 33.03 seconden en strandde zo op de 4de plaats. Haar landgenote Gillian tenslotte sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Zij stuurde haar 9-jarige Jj’s Prince Chaccomo (Chaccomo) naar de meet in 33.20 seconden.

Verder was er nog een 8ste plaats voor Roy Van Beek met Querly II R Z (Quannan R), een 9de plaats voor Stijn Schuurmans met Fokker 50, een 11de plaats voor Kim Thiry met Fausto (Dokkum de Rialfo), een 12de plaats voor Henk Frederiks met Gweldorado Sw (Clinton), een 14de plaats voor Dieter Laheyne met Leonardo Van ’t Roosakker (Echo Van ’t Spieveld) en een 16de plaats voor Claire Putters met Lente Van ’t Nief Geel (Chopin Van Het Moleneind).

In het eerste deelklassement was het opnieuw Rik Hemeryck die voor de beste Belgische prestatie wist te zorgen. Samen met zijn 11-jarige Urbane De Puychety (Ideal De La Loge) wist hij de klok te stoppen op 30.66 seconden en strandde daarmee net naast de overwinning. Ook in de 1.40m openingsrubriek haalde Hemeryck al het podium.

De winst moest hij echter laten aan de Britse ruiter Adrian Whiteway. Die snelde met zijn 12-jarige Lux De Lux (Lux Z) naar de finish in 29.43 seconden en wist zo de overwinning op te eisen. Ze kregen op het podium nog het gezelschap van de Duitser Thomas Brandt. Die finishte in 31.59 seconden en kon daarvoor rekenen op de 8-jarige Quintana 75 (Quality 9). De Marokkaan Abdelkebir Ouaddar nam na het podium de 4de plaats voor zijn rekening. Hij zadelde de 10-jarige Vilkano De Fetan (Lamm De Fetan) en kwam binnen in 32.74 seconden. Onze landgenoot Vincent Bourguignon vervolledigde de top van het klassement op het de 5de plaats. Hij had er met de 8-jarige Cascabel 33.03 seconden voor nodig om zijn barragerit af te leggen.

Verder was er nog een 8ste en 11de plaats voor Brecht Bille, dit met de paarden Reve De Bacon (Kashmir Van Schuttershof) en Untouch Z (Untouchable), een 13de plaats voor Tina Vets-Nicasi met Kanturo Van ’t Elzenhout (Breemeersen Adorado), een 14de plaats voor Vincent Lambrecht met As Good As Cold (Collado), een 15de plaats voor Maartje Verberckmoes met Dedalus M2s (Ulysses) en een 19de plaats voor Jeroen Appelen met Jada Van Het Lindehof (L.B. Eagle Eye).