Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/03/2019 10:13 - Jumping

Het afscheid van SFN Zenith!

Op The Dutch Masters in het Nederlandse ’s-Hertogenbosch was er afgelopen weekend niet enkel plaats voor topsport. Op zondagmiddag, net voor de aanvang van de afsluitende Grote Prijs, werd er ook officieel afscheid genomen van SFN Zenith. Onder begeleiding van de Nederlandse zangeres Glennis Grace kreeg het gewezen toppaard van Jeroen Dubbeldam een waardig afscheid in een nokvolle Brabanthal, waarbij onder andere Dubbeldam zelf en chef d’équipe Rob Ehrens aan het woord kwamen.

 

SFN Zenith en Dubbeldam hebben een carrière om U tegen te zeggen. Het was niet de combinatie die week na week schitterde in de Grote Prijzen, maar op de grote kampioenschappen stonden ze er altijd! Zo werden ze in 2014 tijdens de Wereldruiterspelen in het Franse Caen zowel met het Nederlandse team als individueel Wereldkampioen! Een jaar volgde dan ook nog eens titel tijdens het Europees Kampioenschap in Aken.

 

Als kers op de taart besloot het Springpaardenfonds Nederland om SFN Zenith aan Dubbeldam te schenken, zodat hij net als De Sjiem bij Dubbeldam van zijn wedstrijdpensioen kan genieten. Een duidelijk geëmotioneerde Dubbeldam nam vervolgens een laatste keer plaats in het zadel en startte onder luid applaus aan zijn laatste ereronde.

 

Foto's :
TAGS   |   JEROEN DUBBELDAM   |   ROB EHRENS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions