Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
18/03/2019 13:23 - Jumping

Jeroen Appelen wint de CSI2* GP van Lier!

Onze landgenoot Jeroen Appelen heeft gisterenmiddag op de Springtour in het Lierse Azelhof de afsluitende CSI2* GP op zijn naam geschreven. Appelen, die zaterdagavond met zijn jonge hengsten ook nog aan het werk was op de finale van de PAVO Hengstencompetitie in het Sentower Park, wist zich samen met nog 7 anderen te plaatsen voor de barrage nadat hij de basisomloop foutloos wist af te leggen. Daarin stuurde hij zijn 13-jarige Grappeloup Van Het Reenhof (Larino), waarmee hij de dagen ervoor ook al eens de prijzen wist te halen, door de meet in 35.87 seconden en wist daarmee de concurrentie de loef af te steken.

 

De 2de plaats ging naar de Britse ruiter Robert Whitaker, die vorige week nog 2de werd in de CSI4* GP van Dortmund. Hij kwam met zijn 10-jarige Al Wee Widge (Wheaweij De Landetta) over de meet in 36.47 seconden en kwam zo ruim een halve seconde tekort voor de winst. Ook mee op het podium stond de in ons land gevestigde Fransman Robinson Maupiler, die de voorbije dagen ook al 2 rubrieken wist te winnen. Hij klokte met de 9-jarige Lamborghini 98 (Böckmann’s Lord Pezi af in 37.06 seconden en werd daarmee 3de.

 

De andere 2 plaatsen in de top 5 gingen naar onze Noorderburen met op de 4de plaats Kevin Jochems. Hij zat in het zadel van de eveneens 9-jarige Kyamant Van ’t Spieveld (Diamant de Semilly) en strandde net naast het podium nadat hij was binnengekomen in 37.49 seconden. Henk Frederiks sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Hij wist het met zijn 12-jarige Carel Van Donderen (Acolino) ook foutloos te houden en finishte in 44.26 seconden.

 

Verder was er nog een 6de plaats voor Ann Carton-Grootjans met Kai Licha De Carmel (Prince Van De Wolfsakker) en een 10de plaats voor Maartje Verberckmoes met haar Jugano Van De Vosberg (Ogano Sitte).

 

TAGS   |   JEROEN APPELEN   |   ROBERT WHITAKER   |   ROBINSON MAUPILER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions