CSI5 Den Bosch: Guery en Philippaerts scoren
16/03/2019 19:01
19/03/2023 05:18

Op The Dutch Masters in ’s-Hertogenbosch heeft de Nederlander Maikel van der Vleuten vanmiddag opnieuw een overwinning op zijn naam geschreven! In de Prijs NAB Bliksembeveiliging over een 1.40m was hij de beste met zijn 9-jarige ruin Beauville Z (Bustique), waarmee hij gisteren tijdens de openingsrubriek ook al 2de was. Van der Vleuten wist in deze speedclass de eindmeet te bereiken in 57.27 seconden en liet zo opnieuw het Wilmelmus door de Brabanthallen galmen.

De Egyptenaar Sameh El Dahan was degene die van der Vleuten het dichtst kon bedreigen. Hij kwam met zijn 9-jarige Citygirl (For Fashion) echter binnen in 57.88 seconden en kwam zo ruim een halve seconde tekort om de Nederlander van de troon te stoten. Ook de andere plaatsen in de top 5 van het klassement bleven in Nederland met op de 3de plaats Doron Kuipers. Die rekende op de eveneens 9-jarige Kerwin Van ’t Roosakker (Echo Van ’t Spieveld) en verzekerde zich nog net van een podiumplaats na een finishtijd van 58.58 seconden.

Amazone Kim Emmen haalde met haar 14-jarige Teavanta II C Z (Treasure) het podium dan weer net niet... Zij wist de klok te stoppen op 59.35 seconden en moest zo vrede nemen met de 4de plaats. Piet Raijmakers Jr. vervolledigde de top 5 met zijn 8-jarige Van Schijndel’s Gladstone (Grison van den Bisschop). Hij wist een tijd van 62.13 seconden op het scorebord te zetten.

Voor ons land was er een 8ste plaats voor Jérôme Guery met Canora Z (Clintissimo Z), een 9de plaats voor Nicola Philippaerts met Cayani SN (Cayado) en een 12de plaats voor Pieter Clemens met Quintini (Quintender 2).