Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
16/03/2019 16:09 - Jumping

CSI2* Oliva: Daigneux-Lange net niet...

Onze landgenote Fabienne Daigneux-Lange is weer aan een goede week bezig op de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva Nova! Nadat ze donderdagnamiddag nog schitterde met winst in de 1.45m hoofdrubriek was ze vanmiddag opnieuw dicht bij in de Gold 1.30m rubriek. Samen met haar 12-jarige merrie Baby Fee des Hazalles (President) klokte ze in deze progressieve rubriek echter af in 51.59 seconden en kwam daarmee net tekort voor de overwinning.

 

Het was de Nederlander Dennis van den Brink die de prestatie van Daigneux-Lange nog wist te overtreffen. Hij stuurde zijn 7-jarige Harina Touch W (Untouched) naar de meet in 50.42 seconden en mocht zo bovenaan het podium plaatsnemen. De 3de plaats ging naar Duitsland en daarvoor zorgde Daniela Haase met de 10-jarige Quint 21 (Quality 9). Zij wisten de klok te stoppen op 51.72 seconden en verzekerden zich zo ook nog van een podiumplaats.

 

De 4de plaats was voor de Deense Jessica Toelstang, die afgelopen week nog de rubriek voor de 6-jarige paarden wist te winnen met een fokproduct van de familie Geurts. Zij kon vandaag rekenen op de 8-jarige Disco Lady (Diarado) en kwam daarmee over de meet in 52.66 seconden. De Duitser Klaus Brinkmann tenslotte vervolledigde de top van het klassement op de 5de plaats. Hij had er met de 10-jarige Cold Play (Chacco Blue) dan weer 54.02 seconden voor nodig om de chrono te laten stoppen.

 

Ook Jean-Christophe de Grande was met zijn 12-jarige Hecatlon vh Weidse Hof (Catwalk van de Helle) een van de prijswinnaars. Hij zette in 50.40 seconden zelfs de snelste tijd neer, waar wist het helaas niet foutloos te houden. Hij werd uiteindelijk nog 8ste.

 

Silver 1.30m

 

Ook in voorafgaande Silver 1.30m rubriek was er vanmorgen al Belgisch succes dankzij Stephanie D’Andrimont en haar 14-jarige D Day de Lison Z (Darco). Zij kwamen in deze speedclass binnen in 66.53 seconden en verzekerden zich zo nog net van een plaats in de top 5 van het klassement.

 

Het was de Nederlander Daan van Geel die hier met de overwinning ging lopen. Hij zadelde zijn 9-jarige ruin Fernando (Ukato) en liet een finishtijd van 64.05 seconden noteren. Ook de Duitse Daniela Haase was in deze rubriek een van de laureaten. Vergezeld van haar 7-jarige Araconti T (Aracento) wist zij over de meet te komen in 65.38 seconden.

 

Het brons was voor de Deense amazone Nadia Siesbye Suhr. Die stuurde haar 8-jarie Despina N (Cassito) naar de finish in 65.69 seconden en wist zo nipt de Oostenrijker Benajamin Saurugg van het podium te houden. Die zette met de ook al 8-jarie Ghandi-End (Cardento VDL) een tijd neer van 65.76 seconden en moest zo genoegen nemen met de 4de plaats.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions