Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
15/03/2019 19:50 - Jumping

CSI5* Den Bosch: Goede start voor Verlooy!

Terwijl in het zuiden van Europa al zowat overal het buitenseizoen volop wordt voorbereid staat in de Brabanthallen van ’s-Hertogenbosch dit weekend de The Dutch Masters – Indoor Brabant op programma. Een belangrijk concours voor de ruiters, wetende dat dit van de 4 evenementen is die deel uitmaken van de prestigieuze Rolex Grand Slam of Show Jumping. Verder zal Niels Bruynseels er ongetwijfeld op gebrand zijn om zijn titel van vorig jaar te verdedigen.

 

Nadat gisteren en vanmorgen nog in het teken stond van de dressuur en de hunter-rubrieken was het vanmiddag tijd voor de jumpingruiters om aan hun concours te beginnen. In de openingsrubriek over 1.40m was er direct een mooie prestatie voor onze landgenoot Jos Verlooy met zijn 9-jarige Cor-Leon Van Vlierbeek Z (Calvaro). Verlooy wist het zowel in de 1ste als in de 2de fase foutloos te houden en strandde net naast een podiumplaats nadat hij een tijd van 30.46 seconden liet noteren.

 

De winst ging naar de Ierse ruiter Bertram Allen, die net voor Verlooy staat op de U25-ranking. Hij was vergezeld van de eveneens 9-jarige Fairytale 86 (Verdi TN) en wist met zijn tijd van 29.84 seconden als enige de chrono onder de 30 seconden te houden. Maikel van der Vleuten zorgde op de 2de plaats voor de beste Nederlandse prestatie. Hij rekende op de ook al 9-jarige Beauville Z (Bustique) en reed zijn ruin door de meet in 30.09 seconden. Ook de snelle Italiaan Emanuele Gaudiano wist het nog sneller te doen dan Verlooy. Hij zette met zijn 10-jarige merrie Carlotta 232 (Chaccomo) de klok stil op 30.31 seconden en nam daarmee dus plaats 3 voor zijn rekening. De 5de plaats tenslotte was voor regerend Europees Kampioen Peder Fredricson. Die bracht zijn 10-jarige merrie Cute S (Pessoa VDL) veilig aan de meet in 30.91 seconden.

 

TAGS   |   ALLEN BERTRAM   |   EMANUELE GAUDIANO   |   JOS VERLOOY   |   MAIKEL VAN DER VLEUTEN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions