Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/12/2019 23:06 - Jumping

CSIYH1* Sevilla: Harmegnies wint tweemaal!

De openingsdag van de nieuwe week van de Sevilla Horse Tour leek vandaag wel een kopie van die van vorige week: de 5-jarige paarden sprongen een clear round en onze landgenoot Maxime Harmegnies ging met de overwinning lopen bij zowel de 6- als de 7-jarigen!

 

Bij de 6-jarige paarden kon de stalruiter van Steve Tinti opnieuw rekenen op zijn BWP-gefokte merrie Nina vh Scheefkasteel (Numero Uno – F: Johan Hubrechts), met wie hij vorige week ook al 2 rubrieken wist te winnen. Het duo kwam in de 2de fase door de eindmeet in 35.78 seconden en mocht daarmee opnieuw bovenaan het podium plaatsnemen.

 

Het zilver ging naar onze Noorderburen met Arne van Heel en zijn Oldenburg-gefokte My Moneypenny (HH Messenger – F: Renate Bryza). Zij hadden er 36.32 seconden voor nodig om hun 2de fase af te leggen en strandden zo op de eerste ereplaats. Ook de Portugees Mario Wilson Fernandes mocht mee op het podium plaatsnemen. Hij stuurde de SF-gefokte Delly de Riverland (Tinka’s Boy – F: SCEA Riverland) naar een chronotijd van 42.88 seconden en werd zo 3de. Van Heel nam naast de 2de plaats ook nog de 4de plaats voor zijn rekening. Ditmaal zat in hij in het zadel van de SCSL-gefokte Costa Gavras (Contadoro van de Helle – F: Andre Nepper) en wist hij de klok te stoppen op 43.13 seconden. De Luxemburgse Charlotte Bettendorf sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Zij bracht haar Zangersheide-gefokte Curios VDCQ Z (Centurio 22 – F: Joseph Coosemans) aan de meet in 44.82 seconden.

 

Harmegenies werd verder nog 8ste met Lavino (L’Aveu Z – F: Gestüt Lewitz) en 11de met Armina’s Girl (Armitage – F: Gestüt Lewitz) terwijl er voor Tim Prouvé nog een 12de plaats was met Nike Prova (Elvis Ter Putte – F: N.V. Prova-Hof).

 

7-jarigen

 

De slotrubriek in Sevilla was vandaag de rubriek voor de 7-jarige paarden. Hier won Harmegnies net als vorige week met de SF-gefokte Cape Cod du Landel (Quaprice du Bois Margot – F: Alain Baillivet). Hij snelde in de 2de fase door de meet in 36.87 seconden en wist zo als enige de chrono onder de 40 seconden te houden!

 

De rest van de top 5 ging volledig naar Groot-Brittannië met op de 2de plaats amazone Emily Mason. In het zadel van de Oldenburg-gefokte Quissini LS (Quidam de Rêvel – F: Jürgen Kurz) kwam zij over de meet in 40.46 seconden en kwam zo ruim achter de snelle Harmegnies. Ook William Funnell mocht nog net op het podium plaatsnemen. Hij klokte af in 40.72 seconden en kon daarvoor rekenen op de AES-gefokte Billy Hood (Tangelo van de Zuuthoeve – F: Donal Barnwell).

 

Amazone Lucy Townley nam vervolgens de plaatsen 4 en 5 voor haar rekening. Voor de 4de plaats kon ze rekenen op de eveneens AES-gefokte Billy Spiral (Tangelo van de Zuuthoeve – F: Donal Barnwell) die ze aan de finish bracht in 41.54 seconden terwijl ze voor de 5de plaats met de ook al AES-gefokte Billy Mozette (Tangelo van de Zuuthoeve – F: Donal Barnwell) een tijd van 41.56 seconden liet noteren.

 

Verder wist ook Tim Prouvé zich opnieuw in de prijzen te rijden. Hij werd 9de met Miss Prova (Action-Breaker – F: N.V. Prova-Hof).

 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions