Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/10/2019 20:12 - Jumping

Harmegnies en Spits op podium in GP Sevilla!

Onze landgenoten hebben vanmiddag opnieuw indruk gemaakt in de CSI2* GP van de Sevilla Horse Tour! 6 combinaties, waaronder Maxime Harmegnies en Thibeau Spits, wisten het in de basisomloop foutloos te houden en zich zo te plaatsen voor de barrage. Spits wist het met de 10-jarige Jacobien Dwerse Hagen (Va Vite) en de eveneens 10-jarige Belissimo Z (Bamako de Muze) zelfs 2 keer foutloos te doen. Toch was het Harmegnies die vandaag voor de beste Belgische prestatie wist te zorgen. Vergezeld van de ook al 10-jarige Easy Boy (Tangelo van de Zuuthoeve) kwam hij in de barrage over de eindmeet in 41.12 seconden en strandde daarmee op een verdienstelijke 2de plaats.

 

Ook Spits, die zich eerder op de dag ook in de 1.40m rubriek al in de prijzen wist te rijden, haalde met zijn Jacobien nog het podium. Hij wist de klok te stoppen op 41.18 seconden en werd daarmee 3de. Met Belissimo Z liet hij in 38.91 seconden dan weer de 2de snelste tijd noteren. Helaas kreeg hij daarbij ook een springfout waardoor hij finaal op de 5de plaats strandde.

 

Er was echter vandaag niemand opgewassen tegen de Française Adeline Hecart. Samen met haar 15-jarige merrie Question d’Orval (Rosire) wist zij het allereerst foutloos te houden en in 37.81 seconden ook nog de snelste tijd op het scorebord te zetten. De Brit Joseph Stockdale was nog goed voor de 4de plaats in het klassement. Hij stuurde zijn 13-jarige Gunner (Winningmood van de Arenberg) naar de meet in 42.43 seconden.

 

Verder werd Harmegnies nog 10de met Chabadu (Chacco Blue) en was er voor Patrik Spits een 12de plaats met Classic Touch DH (Casall ASK).

 

TAGS   |   ADELINE HECART   |   MAXIME HARMEGNIES   |   THIBEAU SPITS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions