Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/10/2019 19:48 - Jumping

CSI3* Vejer: Winst voor Stéphanie Andries!

Onze landgenote Stéphanie Andries kan met een goed gevoel terugblikken op deze slotdag van de 4de week van de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera. In de 1.45m hoge Medium Tour C werd zij vanmiddag de eindlaureate met haar 10-jarige merrie Javenia (Nonstop). In een barrage waarvoor zich 7 combinaties wisten de plaatsen snelde Andries naar een finishtijd van 40.79 seconden en wist zo de concurrentie achter zich te houden.

 

Op de 2de plaats kregen we met de Britse Kayleigh Watts nog iemand die de laatste dagen al meermaals de prijzen wist te halen. Zij deed met de 11-jarige Ninkie de VY Z (Nonstop) in 41.09 seconden een aardige poging, maar kwam uiteindelijk 30 honderdsten van een seconde tekort om Andries van de troon te stoten. De Spanjaard Diego Ramos Maneiro hield plaats 3 dan weer in eigen land. Hij zadelde de 12-jarige Texas de Trebompe (Gin Tonic Star) en wist de klok te stoppen op 42.69 seconden.

 

Net buiten het podium kregen we met Carlos Lopez-Fanjul Tartiere opnieuw een Spanjaard. Hij zat in het zadel van de 15-jarige G and C Quitador Rochelais (Jarnac) en kwam binnen in 43.68 seconden. De Letse ruiter Santa Steinberga vervolledigde de top van het klassement op de 5de plaats. Hij had er met de 9-jarige Calola (Caretello B) 44.03 seconden voor nodig om zijn rit af te leggen.

 

Medium Tour 1.30

 

Andries was haar dag trouwens vanmorgen al goed begonnen, want ook in de 1.30m Medium Tour die vanmorgen op de Ratina Z Arena gesprongen werd wist zij al het podium te halen. Vergezeld van haar 17-jarige Cicero (Darco) kwam zij in de 2de fase over de meet in 32.52 seconden en daarmee verzekerde ze zich nog net van een plaatsje op het podium.

 

Hier was het de Britse amazone Pollyanna Gredley die met de overwinning ging lopen. Zij klokte met haar 14-jarige Unex Arantos (Concorde) af in 29.35 seconden en wist zo als enige de chrono onder de 30 seconden te houden. Ook de Noorse Silje Isdal Eide wist het hier nog sneller te doen dan Andries. Samen met haar 12-jarige Hoelahoep (Heartbreaker) kwam zij in de 2de fase over de meet in 32.45 seconden en nestelde zich daarmee op de 2de plaats.

 

Ook Alain Collette was een van de prijswinnaars. Hij werd na ook een dubbel foutloze omloop nog 9de met Scuderia 1918 Halifax van het Kluizebos (Heartbreaker).


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions