CSI3* Vilamoura: Schoonbroodt in de top 10
10/03/2019 19:01
18/03/2023 10:38

Als ochtendrubriek stond er vanmorgen in het Portugese Vilamoura voor de ruiters en amazones van de CSI3* competitie een 1.40m rubriek tegen de klok op het programma. Voor ons land wisten zowel Celine Schoonbroodt-De Azevedo als Marine Scauflaire zich naar een klassering te rijden nadat ze beiden een foutloze omloop lieten noteren. Schoonbroodt-De Azevedo werd 7de met de 8-jarige Laurens – S (Spartacus) terwijl Scauflaire met de 9-jarige Anibal de Bacon (Calvaro) de 12de plaats voor haar rekening nam.

De overwinning was voor de Fransman Julien Gonin, die die afgelopen dagen ook al meermaals de prijzen wist te halen. Hij stuurde zijn 12-jarige Uderzo de Rance (Hastings) naar een finishtijd van 59.17 seconden en wist daarmee de concurrentie te verschalken. De andere podiumplaatsen gingen naar Brazilië en daarvoor zorgden amazone Monika Guillon met haar 9-jarige Kwikly (Grand Cru Vd Vijf Eiken) en Felipe Ramos Guinato met de eveneens 9-jarige Cornet Star (Cornet’s Stern). Guillon wist de klok te stoppen op 59.70 seconden terwijl Guinato er 63.64 seconden over deed om zijn omloop tot een goed einde te brengen.

De Griekse amazone Danae Tsatsou moest dan weer genoegen nemen met de eerste plaats net naast het podium. Zij kruiste met de 12-jarie Banca Popolare Bari Quintor (Quintero) de meet in 63.94 seconden en werd zo dus 4de. De Australische Evie Buller tenslotte was met de 13-jarige Vanda Platinum (Odermus R) nog goed voor de 5de plaats. Zij finishten in 64.54 seconden en vervolledigden zo de top van het klassement.