Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/09/2019 23:05 - Jumping

Devos voor Philippaerts in de GP van Doha!

De CSI5* GP van Doha kende voor ons land vanmiddag een schitterende ontknoping! Zowel Pieter Devos met zijn 15-jarige Espoir (Surcour de Rêvel) als Nicola Philippaerts met zijn 11-jarige hengst H&M Chilli Willi (Casall) wisten in de twee basisrondes foutloos te blijven en zich zo te plaatsen voor de allesbeslissende barrage. Enkel de Italiaan Emanuele Gaudiano wist zich hierbij te voegen nadat ook hij met zijn 10-jarige hengst Chalou (Chacco Blue) tweemaal foutloos wist te blijven.

 

Het was Nicola Philippaerts die de spits mocht afbijten in de barrage. Hij reed een vlotte en strakke ronde zonder al te veel risico en wist uiteindelijk een chronotijd van 44.42 seconden op het scorebord te zetten. Vervolgens was het dan de beurt aan Emanuele Gaudiano. Die startte aanvankelijk een beetje voorzichtig, maar voerde het tempo gaandeweg op. In zijn haast kwam hij echter iets te diep onder de voorlaatste hindernis, waardoor hij kreeg af te rekenen met een springfout. Een nieuwe Belgische overwinning was toen al een feit, en dan moest Pieter Devos nog opnieuw in de ring verschijnen. Devos wist als laatste starter wat hem te doen stond. Hij startte zeer scherp en opteerde voor 8 galoppassen in plaats van 9 in de lijn van de 3de naar de 4de hindernis, had daarna even geluk dat hij na een zeer scherpe bocht de staander niet raakte op de voorlaatste hindernis en reed uiteindelijk door de eindmeet in een overtuigende 42.18 seconden.  

 

De 4de plaats was voor de Qatari Bassem Hassan Mohammed. Die had met de 13-jarige BWP-gefokte Gunder (Thunder Van De Zuuthoeve) wel tweemaal alle balken in de lepels weten te houden, maar was in de eerste ronde net te traag wat resulteerde in 1 strafpuntje voor tijd. Dat was ook het geval voor de Duitser Ludger Beerbaum, die gisterenavond nog de 1.60m hoofdrubriek wist te winnen. Hij kreeg met de 11-jarige Cool Feeling (Cornado Nrw) een puntje tijd in de tweede ronde.

 

Voor ons land was er verder nog een 9de plaats voor Wilm Vermeir met Dm Jacqmotte (Toulon)n een 10de plaats voor Jos Verlooy met Igor (Emerald Van ’t Ruytershof) en een 11de plaats voor ‘man in vorm’ Karel Cox met Dublin Van Overis Z (Darco).

 

TAGS   |   EMANUELE GAUDIANO   |   JOS VERLOOY   |   KAREL COX   |   NICOLA PHILIPPAERTS   |   PIETER DEVOS   |   WILM VERMEIR

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions