Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/09/2019 21:39 - Jumping

CSI5* Doha: Podiumplaats voor Karel Cox!

Op het internationale concours van Doha stond vandaag natuurlijk alles in het teken van de CSI5* GP! Naast die GP stond er vanmiddag echter ook nog een 1.45m rubriek op het programma en daarin bevestigde Limburger Karel Cox nog maar eens zijn goede vorm. Vergezeld van zijn 10-jarige ruin Evert (Amadeus), waarmee hij donderdagavond ook nog 4de was in de 1.50m hoofdrubriek, snelde hij in deze Tabel C naar een finishtijd van 58.93 seconden en verzekerde zich zo van een podiumplaats.

 

Net als gisteren in de 1.50m rubriek kregen we een Zwitserse winnaar met een Belgisch paard. In tegenstelling tot gisteren, toen het Steve Guerdat was die wist  te winnen met Hannah, was het vandaag de snelle Pius Schwizer die aan het langste eind wist te trekken met zijn 14-jarige Living The Dream (Toulon). Het duo klokte af in 58.56 seconden en voegde zo een nieuwe overwinning toe aan zijn palmares. De 2de plaats ging naar de Italiaanse ruiter Alberto Zorzi. Die rekende opnieuw op de 11-jarige Danique (Zento) en wist Cox nog net voor te blijven na een finishtijd van 58.68 seconden.

 

Ook de Nederlander Jur Vrieling was opnieuw in de bovenste regionen van het klassement terug te vinden. Na zijn 5de plaats van gisteren werd de stalruiter van VDL Stud vandaag namelijk 4de met de 11-jarige Davall (Zavall VDL). Zij hadden er 60.17 seconden voor nodig om hun omloop af te leggen en strandden zo net naast het podium. De 5de plaats tenslotte was nog voor de Britse amazone Emily Moffitt. Zij bracht de 12-jarige Tipsy du  Terral (Toulon) aan de eindmeet in 60.83 seconden.

 

TAGS   |   ALBERTO ZORZI   |   KAREL COX   |   PIUS SCHWIZER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions