Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/09/2019 07:43 - Jumping

Laurens Houben naar Holger Hetzel Stables!

Springruiter Laurens Houben (23) is sinds 1 maart als stalruiter in dienst bij Holger Hetzel Stables. De jonge Belg komt van de stal van Roelof Bril en werkte daarvoor bij Bart Bles. Bij zijn nieuwe werkgever rijdt hij inmiddels een twaalftal concourspaarden. “Daar kan ik bij wijze van spreken morgen mee op wedstrijd. Ik kan hier meer rijden en leer ook veel bij op andere vlakken.”

 

Laurens Houben, die zich in zijn periode bij Roelof Bril onder meer in de kijker reed met de KWPN-hengst Invictus (v. El Salvador) en Cuba Libre (v. Mr. Blue), is enthousiast over zijn nieuwe werkplek. “Holger Hetzel Stables is echt een prachtig bedrijf om te werken. De manier waarop ze rijden en trainen bevalt me heel erg goed. Natuurlijk is het overal net wat anders, maar ik denk dat ik echt veel kan leren hier. Ook van Holger zelf, die heeft natuurlijk super veel ervaring. Niet alleen op het gebied van concoursen rijden, maar ook op veel andere vlakken. Bij Roelof heb ik veel meegekregen van de fokkerij en dressuurmatig leren rijden van Roelofs vader Roeli. Hier bij Holger ligt de focus nog meer op de sport. En de jaarlijkse sportpaardenveiling natuurlijk, ik krijg veel mee van hoe dat allemaal in zijn werk gaat.”

 

Ondanks zijn jonge leeftijd werkte de uit het Belgische Overpelt afkomstige ruiter al een jaar of vijf, zes in Nederland. “Ja, school had niet zo mijn interesse, zeg maar”, lacht Houben. “Vroeger thuis had ik al een stal vol pony’s en later paarden. Ik zat dan wel op school, maar was met mijn hoofd altijd bij de paarden. Toen de mogelijkheid zich voordeed ging ik naar Nederland. Ik heb eerst drie jaar bij Bart Bles gewerkt en toen twee jaar bij Roelof Bril. Toen ik hoorde dat Holger een stalruiter zocht, leek me dat wel wat. En nu ben ik dus de grens overgegaan naar Duitsland. Hoe mijn Duits is? Best redelijk hoor, en het wordt nu snel beter.”

 

Het bevalt Houben tot nu toe super in het Duitse Goch, waar hij vanuit zijn woonplaats Venhorst in 25 minuutjes naartoe rijdt. “Ik ben heel warm ontvangen en heb het goed naar mijn zin. Het team is heel leuk en iedereen doet alles voor elkaar. Er lopen hier wel een mannetje of achttien, dat is wel groter dan ik gewend was.”

 

Ook paarden zijn er genoeg. “Ik heb nu zo’n twaalf concourspaarden te rijden. Ze zijn tussen de zes en twaalf jaar en variëren van 1.10 tot 1.40 niveau. Het zijn kwaliteitsvolle wedstrijdpaarden, die bij wijze van spreken morgen mee kunnen op concours. Sterker nog, woensdag is mijn eerste wedstrijd. We beginnen rustig, het is vooral een kwestie van wennen en inkomen. De mogelijkheden zijn er zeker om naar het hogere werk te groeien, maar we beginnen klein.”

 

Houben hoeft zich dus niet te vervelen bij Holger Hetzel Stables. “Het is hartstikke mooi om zoveel met de rijderij bezig te kunnen zijn. Omdat ik er hulp bij krijg, kan ik toch wel zo’n tien paarden op een dag rijden. Dat is druk zat en ik ben ’s avonds dan ook wel blij als ik thuis met mijn vriendin op de bank zit”, besluit de springruiter lachend.

TAGS   |   HOLGER HETZEL   |   LAURENS HOUBEN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions