Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/09/2019 07:38 - Jumping

CSI5* Doha: Pieter Devos 5de in hoofdrubriek

Op het vijfsterrenconcours van Doha stond het hoofdnummer van de dag pas gisterenavond op het programma. 7 van de 37 combinaties slaagden erin om zich in deze 1.60m rubriek te plaatsen voor de barrage na een foutloze basisomloop. Een van die 7 was onze landgenoot Pieter Devos met zijn 11-jarige merrie Claire Z (Clearway). Het duo kreeg in die barrage echter 2 springfouten en moest zo finaal tevreden zijn met de 5de plaats in het klassement.

 

Het was de ervaren Duitser Ludger Beerbaum die zich de overwinning wist toe te kennen. Vergezeld van zijn inmiddels 16-jarige Chiara 222 (Contender) wist Beerbaum een chronotijd van 43.74 seconden op het scorebord te zetten en zo de overige deelnemers te loef af te steken. De 2de plaats kreeg een Belgisch tintje dankzij de Nederlander Jur Vrieling en zijn 13-jarige BWP-gefokte hengst VDL Glasgow vh Merelsnest N.O.P. (Nabab de Rêve). Zij deden in 44.72 seconden een aardige poging, maar kwamen dus een kleine seconde tekort om de overwinning op te eisen.

 

Plaats 3 ging opnieuw naar Duitsland en daarvoor zorgde Stephex-ruiter Daniel Deusser. Die zat in het zadel van de 12-jarige Calisto Blue (Chacco Blue) en wist de klok te stoppen op 45.83 seconden. De Fransman Simon Delestre tenslotte was nog goed voor plaats 4 in het klassement. Hij stuurde zijn 10-jarige Filou Carlo Zimequest (Coronas) naar de meet in 45.34 seconden, maar kreeg daarbij ook wel een springfoutje.

 

Ook Gregory Wathlet met Qualido 3 (Quicksilber) en Karel Cox met Evert (Amadeus) wisten de prijzen te halen. Zij kregen beiden een fout in het basisparcours en werden respectievelijk 10de en 11de.

 

TAGS   |   DANIEL DEUSSER   |   JUR VRIELING   |   LUDGER BEERBAUM   |   PIETER DEVOS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions