Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/08/2019 20:22 - Jumping

CSI2* Sevilla: Patrik Spits snelt naar winst

Er was de laatste weken veel aandacht voor de goede prestaties van de jonge Thibeau Spits! Vanmorgen toonde vader Patrik Spits op de Sevilla Horse Tour echter dat ook hij het winnen nog niet verleerd is... In de 1.35m rubriek van de CSI2* competitie werd hij de eindlaureaat met de 8-jarige Viroconco Z (Va Vite). In een barrage waarvoor zich 8 combinaties wisten te plaatsen kruiste Spits senior door de meet in 36.62 seconden en wist zo de concurrentie te verschalken.

 

De Fransman Michel Hecart, die de laatste dagen ook al in uitstekende vorm verkeerde, nam de andere 2 podiumplaatsen voor zijn rekening. Met de eveneens 8-jarige Badiane de la Roque (Kannan) werd hij 2de na een finishtijd van 37.20 seconden terwijl hij de 11-jarige Dulhan de la Roque (Quidam de Rêvel) rondreed in 39.06 seconden.

 

Net buiten het podium zagen we de Britse ruiter Joseph Stockdale. In het zadel van de 12-jarige Tornado des Monts (Flipper d’Elle) haalde hij de meet in 40.45 seconden en was daarmee 20 honderdsten van een seconde sneller dan zijn landgenote Emily Mason. Die sloot de top 5 van het klassement zo af en kon daarvoor rekenen op de 10-jarige Lord Thuder (El-Thuder).

 

Naast de overwinning van Patrik Spits was er voor ons land nog een 6de plaats voor Marthe van Gorp met Mellifluous (Monte Bellini) en een 10de plaats voor Thibeau Spits met Jacobien Dwerse Hagen (Va Vite). Van Gorp kreeg een foutje in de barrage, terwijl Thibeau een tijdfout liet noteren in de basisronde.

 

TAGS   |   MICHEL HECART   |   PATRIK SPITS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions