Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/08/2019 08:16 - Jumping

CSI2* Sevilla: Opnieuw winst voor Van Gorp!

Na de ochtendrubrieken voor de jonge paarden stonden er gisteren op de Sevilla Horse Tour drie rubrieken voor de CSI2* competitie op het programma en in de eerste van de drie, een 1.35m rubriek in 2 fasen, toonde de jonge Marthe Van Gorp opnieuw haar kunnen! Samen met haar 10-jarige merrie Mellifluous, waarmee ze vorige week ook al 2 rubrieken wist te winnen, snelde ze naar een finishtijd van 31.15 seconden en was daarmee de concurrentie opnieuw te snel af!

 

De andere podiumplaatsen gingen beiden naar Frankrijk met op de 2de plaats Michel Hecart. Die stuurde zijn 8-jarie Badiane de la Roque (Kannan) naar  de eindmeet in 32.27 seconden en wist zo zijn landgenoot Fabrice Dumartin voor de blijven. Die finishte met de 9-jarige Adulis de Kreisker (Quidam de Rêvel) in 35.22 seconden en legde daarmee beslag op de 3de plaats.

 

Op de 4de plaats kregen we met de Spaanse Marta Cobo Moreno opnieuw een amazone. Zij zadelde haar eveneens 9-jarige Casado de Vald (Cassander C) en strandde net naast een podiumplaats na een finishtijd van 35.99 seconden. Ook hier was de 5de plaats voor de Britse Emily Mason. Ditmaal zat ze in het zadel van de 10-jarige Lord Thunder (El-Thunder) en wist zij de meet te bereiken in 36.15 seconden.

 

Voor Maxime Harmegnies was er nog een 7de plaats met Conchento PS (Conthargos).

 

1.40m rubriek

 

Ook in de daaropvolgende 1.40m rubriek wist Harmegnies voor het beste Belgische resultaat te zorgen. Hij rekende voor deze rubriek op de 10-jarige Easy Boy (Tangelo van de Zuuthoeve) en wist zich nog net een plaats in de top 5 van het klassement toe te eigenen na een finishtijd van 78.88 seconden.

 

Winst in deze rubriek was er voor de Egyptenaar Sameh El Dahan. Die stond bovenaan het klassement nadat hij de 9-jarige Argentah (Argento) rondstuurde in 72.69 seconden. De Luxemburgse amazone Charlotte Bettendorf nam vervolgens de plaatsen 2 en 3 dan weer voor haar rekening. Dit deed ze met de 10-jarige Julysse (Epleaser Van ’t Heike) met wie ze binnenkwam in 75.02 seconden en met de 10-jarige Hope Street (Casall ASK) met wie ze meet bereikte in 75.13 seconden. De laatste die het nog sneller wist te doen dan Harmegnies was de Israëliër Dan Kremer. Die bracht de 14-jarige Renato du Jardin (Jeff d’Or) aan de meet in 75.97 seconden en werd daarmee dan weer 4de.

 

Verder was er voor ons land nog een 9de plaats voor Thibeau Spits met Juragold Bormes (Contact Van De Heffinck), een 10de plaats voor Simon Prouvé met Lord Prova (For Passion d’Ive) en een 12de plaats voor Tim Prouvé met Lugano van ’t Steen Putje (Darco).

 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions