Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/08/2019 08:06 - Jumping

CSIYH1* Sevilla: Harmegnies blijft in vorm!

Na een rustige woensdag werd er gisteren weer volop gesprongen op de Sevilla Horse Tour in het zuiden van Spanje! Maxime Harmegnies behield zijn goede vorm van dinsdag en kwam weer bijzonder sterk voor de dag in de rubrieken voor de jonge paarden. Zo was hij in de rubriek voor de 6-jarige paarden opnieuw de beste met de BWP-gefokte merrie Nina vh Scheefkasteel (Numero Uno – F: Johan Hubrechts). In een barrage met 7 deelnemers kwam het duo foutloos over de meet in 35.96 seconden en wist daarmee dus opnieuw de overwinning op te eisen.

 

De 2de plaats was, ook net als dinsdag trouwens, voor de Portugees Mario Wilson Fernandes met de AES-gefokte Inifnity Do Casal (Zurito – F: Peter Matthes). Zij wisten de eindmeet te bereiken in 37.75 seconden en kwamen zo een kleine 2 seconden tekort voor winst. De Nederlander Arne van Heel wist nu wel het podium te halen met de Oldenburg-gefokte My Moneypenny (HH Messenger – F: Renate Bryza). Zij hielden het ook dubbel foutloos en werden 3de na een finishtijd van 39.97 seconden.

 

Maxime Harmegnies nam vervolgens ook nog de 4de plaats voor zijn rekening. Ditmaal reed hij de Oldenburg-gefokte Lavino (L’Aveu Z – F: Gestüt Lewitz) naar een foutloze barragerit in 42.07 seconden. De 5de plaats tenslotte was voor de Britse Jane Annett. Samen met de KWPN-gefokte Iwalinde (VDL Zirocco Blue N.O.P.) kwam zij over de meet in 49.70 seconden.

 

Harmegnes werd verder nog 6de met Armina’s Girl (Armitage – F: Gestüt Lewitz) terwijl er voor Bert Prouvé nog een 8ste plaats was met Nachito v/d Ketse (Quality Time TN – F: Steven Van Overmeire).

 

7-jarigen

 

Ook in de voorafgaande rubriek voor de 7-jarige paarden had de stalruiter van Steve Tinti zich alweer laten opmerken! Ditmaal kwam hij met de SF-gefokte Carlina d’Argouges (Lando – F: Jean-Luc Dufour) net tekort voor een nieuwe overwinning. In een barrage waarvoor zich 8 combinaties wisten te plaatsen, waaronder Harmegies zelfs 2 keer, kwam hij over de meet in 38.50 seconden en moest daarmee de Britse Sammie Jo Coffin voor zich dulden. Die had met de AES-gefokte Cyclone II (Balou du Rouet – F: Gillian McKellar) een tijd van 37.29 seconden op het scorebord gezet en mocht zo bovenaan het podium plaatsnemen.

 

Net na Harmegnies kwam dan weer de Fransman Michel Hecart. Die stuurde de Zangersheide-gefokte Simolo de la Roque Z (Spartacus TN) naar een finishtijd van 39.35 seconden en strandde daarmee op de 3de plaats. Op de 4de plaats kregen we met de Luxemburgse Charlotte Bettendorf nog iemand die overal waar ze aan de start verschijnt minstens een keer de prijzen weet te halen. Zij zat in het zadel van de SF-gefokte Carlo des Forets (Mozart des Hayettes – F: Fabrice & Guy Paris) en stopte de klok op 39.80 seconden. De 5de plaats tenslotte was voor de Britse Emily Mason. Zij bracht de Oldenburg-gefokte Quissini LS (Quidam de Rêvel – F: Jürgen Kurz) aan de meet in 42.42 seconden.

 

Verder was er nog een 6de plaats voor Maxime Harmenies met Cape Cod du Landel (Quaprice du Bois Margot – F: Alain Baillivet), een 8ste plaats voor Thibeau Spits met Madonna Dwerse Hagen (Elvis Ter Putte – F: De Dwerse Hagen BVBA), een 10de plaats voor Simon Prouvé met Milow-Prova (Nabab de Rêve – F: N.V. Prova-Hof) en een 11de plaats voor broer Tim Prouvé met Miss Prova (Action-Breaker – F: N.V. Prova-Hof).

 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions