Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/07/2019 18:32 - Jumping

CSI5* Doha: Verlooy wint openingsrubriek!

De ruiters en amazones die vorige week aan de start kwamen in de Longines Global Champions Tour van Doha hebben hun verblijf in de oliestaat een weekje kunnen verlengen. Deze week staat er daar namelijk opnieuw een CSI5* competitie op het programma. Jos Verlooy was vanmiddag in ieder geval in goede doen en werd met zijn 14-jarige hengst Caracas (Casall) de eindlaureaat in de 1.45m openingsrubriek! Verlooy snelde in de 2de fase naar een finishtijd van 33.77 seconden en mocht daarmee bovenaan het podium plaatsnemen.

 

Het zilver ging naar de Noorse ruiter Geir Gulliksen. Die zadelde de 13-jarige VDL Groep Quatro (Quaprice Bois Margot), die hij een tijdje geleden overnam van Maikel van der Vleuten, en kruiste de meet in 34.93 seconden. Met een tijd van 35.10 seconden was er ook nog een podiumplaats voor de Fransman Simon Delestre, die vorige week ook al meerdere malen het klassement wist te halen. Delestre kon daarvoor vandaag rekenen op de 10-jarige Filou  Carlo Zimequest (Coronas).

 

De Britse ruiter Scott Brash was goed voor de eerste plaats naast het podium. Samen met de eveneens 10-jarige Hello Senator (Carambole) wist hij een klok van 36.08 seconden op het scorebord te zetten. De Nederlander Bart Bles, die vorige week debuteerde in de Longines Global Champions Tour, vervolledigde de top van het klassement op de 5de plaats. Hij stuurde zijn 11-jarige Israel V/D Dennehoeve (Thunder Van De Zuuthoeve), die in het verleden nog even te zien was onder Niels Bruynseels, naar de meet in 36.16 seconden.

 

Ook Karel Cox en zijn 11-jarige hengst Dublin Van Overis (Darco) trokken de goede lijn van vorige week verder. Zij werden na ook een dubbele foutloze rit nog 9de.

 

TAGS   |   GEIR GULLIKSEN   |   JOS VERLOOY   |   KAREL COX   |   SIMON DELESTRE

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions