Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/06/2019 23:39 - Jumping

CSIYH1* Vejer: Ook Joassin weet te winnen!

Op de Sunshine Tour in het Spaanse Vejer de la Frontera was het vandaag niet alleen Jérôme Guery die voor een Belgische overwinning wist te zorgen, ook Dominique Joassin wist opnieuw een overwinning aan zijn palmares toe te voegen! In de eerste rubriek voor de 5-jarige paarden was hij de beste met zijn AES-gefokte Dame de Coeur (Best Of Opus Dei Z – F: Dominique Joassin). Het duo wist in de 2de fase de klok te stoppen op 21.13 seconden en zo de concurrentie achter zich te houden.

 

Het zilver ging naar Zweden en daarvoor zorgde amazone Amanda Ericsson met de BWP-gefokte Okalhoma Odeveld (Kafka vd Heffinck – F: Tom Van De Vijver). Zij kruisten de meet in 23.33 seconden en wisten zo met de Turk Omer Karaevli een van de snelle jongens achter zich te houden. Karaevli, die later op de dag ook nog de tweede rubriek voor de 7-jarige paarden wist te winnen, stuurde de eveneens BWP-gefokte Obabelute-M (Nabab de Rêve – F: Alfons Van Baelen) naar de meet in 23.69 seconden en verzekerde zich zo ook van een plaatsje op het podium.

 

Joassin nam naast de overwinning ook nog de 4de plaats voor zijn rekening. Ditmaal zat hij in het zadel van de ook al AES-gefokte Cache Coeur (Best Of Opus Dei Z – F: Dominique Joassin) en wist hij de klok te stoppen op 24.25 seconden. De Brit William Rekert tenslotte vervolledigde het de top van het klassement op de 5de plaats. Hij bracht de Zangersheide-gefokte Can Can Z (Cormint I – F: W. Jonkers & J. Magarino) aan de eindmeet in 25.12 seconden.

 

Diezelfde William Rekert wist dan wel weer de tweede rubriek voor de 5-jarige paarden te winnen. Vergezeld van zijn Oldenburg-gefokte Sharpie TW (Shere Khan du Banney) kwam hij over de meet in 24.16 seconden. De Zweedse Frida Berggren was degene die Rekert het dichtst kon bedreigen. Zij kwam met haar Zangersheide-gefokte Dreamboy Z (Dicasi O.H. – F: Tony Houben) echter een kleine seconde tekort om Rekert van de troon te stoten. Ook de Spanjaard Joel Valles Rosel wist zich nog naar een podiumplaats te rijden. Hij zette met Guinea 24.99 een finishtijd van 26.13 seconden op het scorebord en werd daarmee 3de.

 

Voor Dominique Hendrickx was er hier nog een 8ste plaats met de Zangersheide-gefokte Scoop De Septon Z (Hunter’s Scendro – F: SPRL Val De Somme).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions