Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/06/2019 22:38 - Jumping

CSIYH1* Vejer: Opnieuw winst voor Guery!

Het dagprogramma van de Sunshine Tour in het Spaanse Vejer de la Frontera was vandaag opnieuw volledig geweid aan de rubrieken voor de jonge paarden! De Belgen waren daarin vanmorgen meteen in goeden doe en in de eerste rubriek voor de 7-jarige paarden was er net als gisteren een overwinning voor Jérôme Guery met zijn BWP-gefokte hengst Massimo (Tangelo van de Zuuthoeve – F: Jan Tuyteleers). Guery wist in deze tabel A rechtstreeks op tijd de klok te stoppen op 60.87 seconden en zo de concurrentie met veel gemak naar huis te sturen.

 

De Zweedse Antonia Andersson wist met de eveneens BWP-gefokte Miss Belgium 111 (Der Senaat 111 – F: Stal Harrie Theeuwes Nv – Alan Waldman) beslag te leggen op de 2de plaats. Met een tijd van 64.90 seconden kwam ze echter ruim achter de snelle Guery. Zowel de 3de als de 4de plaats waren dan voor de Duitser Torben Köhlbrandt. Met de Hannoveraaans-gefokte Candenz (Cador – F: Hendrik Hüsker) stond hij nog net op het podium na een finishtijd van 65.99 seconden, terwijl hij met de Holstein-gefokte Conlin S (Connor – F: Marin Schönfeld) genoegen moest nemen met de 4de plaats na een chronotijd van 67.09 seconden. De laatste die zich een plaats in de top 5 van het klassement wist te bemachtigen was de Zweed Jens Wickström. Die stuurde de KWPN-gefokte Hero (VDL Glasgow vh Merelsnest) rond in 67.13 seconden.

 

In de tweede rubriek voor de 7-jarige paarden wist Belgisch Kampioen Dominique Hendrickx dan weer te prijzen te halen. Hij wist het met de SF-gefokte Cornettina du Paradis (Cornet Obolensky – F: Christophe Decret) netjes foutloos te houden en strandde met een eindtijd van 71.59 seconden op de 10de plaats.

 

Hier was het de in Nederland gevestigde Turk Omer Karaevli die de overwinning wist op het eisen. In het zadel van de Oldenburg-gefokte Corragio (Conthargos – F: Mucha Malgorzata) had hij er 63.59 seconden voor nodig om zijn omloop tot een goed einde te brengen. De Amerikaanse Julie Welles volgde Karaevli op de 2de plaats. Zij zette met de SF-gefokte Crocus la Sillardiere (HH Conrad – F: Loic de Talhouet) een tijd van 67.35 seconden op het scorebord. De Letse ruiter Santa Steinberga vervolledigde het podium dan weer op de 3de plaats. Hij bracht de Westfaals-gefokte Bocca (Balous Bellini – F: Heiner Rohmann) veilig aan de meet in 69.10 seconden.

 

De andere 2 plaatsen in de top 5 waren voor de Brit Miles Pearson met de KWPN-gefokte Handsom (Toulon) en de voor Gilbert De Roock rijdende Spanjaard Julio Arias Cueva met de BWP-gefokte Mylady van ’t Meulenhof (Marius Claudius – F: Mariette Van Lombergen). Zij kwamen over de meet in respectievelijk 69.59 seconden en 70.36 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions