Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/05/2019 22:47 - Jumping

CSIYH1* Sevilla: Harmegnies start ijzersterk

Na een dagje rust werd er vandaag alweer opnieuw gesprongen op de Sevilla Horse Tour in het zuiden van Spanje. Na de familie Prouvé en de familie Spits komt daar deze week ook Maxime Harmegnies aan de start en die wist zich daar meteen in de kijker te rijden met 2 overwinningen bij de jonge paarden!

 

Bij de 7-jarige paarden, die om 10.00u vanmorgen van start ging, was hij de beste met de SF-gefokte Cape Cod du Landel (Quaprice du Bois Margot – F: Alain Baillivet). De stalruiter van Steve Tinti snelde in de 2de fase door de finish in 36.85 seconden en wist daarmee de concurrentie overtuigend achter zich te houden.

 

De Canadees Braden James wist het dichtst in de buurt te komen, maar hij moest met zijn Zangersheide-gefokte Naomi PS Z (Nabab de Rêve – F: Peter Simons & Georges Moriz) in 40.31 seconden duidelijk zijn meerdere erkennen in Harmegnies. De 3de plaats ging opnieuw naar ons land en daarvoor zorgde Tim Prouvé met zijn BWP-gefokte Miss Prova (Action-Breaker – F: N.V. Prova-Hof). Zij wisten de meet te halen in 40.57 seconden en mochten zo ook op het podium plaatsnemen.

 

Harmegnies nam vervolgens ook nog de 4de plaats voor zijn rekening. Ditmaal zat hij in het zadel van de SF-gefokte Carlina d’Argouges (Lando – F: Jean-Luc Dufour) en finishte hij in 40.58 seconden. De Britse Emily Mason tenslotte sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Zij stuurde haar Oldenburg-gefokte Quissini LS (Quidam de Rêvel – F: Jürgen Kurz) rond in 43.21 seconden. Ook de 7de plaats was nog voor Harmegnies, ditmaal met de eveneens Oldenburg-gefokte Tabalou PS (Taloubet Z – F: Gestüt Lewitz).

 

6-jarigen

 

In de afsluitende rubriek voor de 6-jarige paarden wist Harmegnies dan weer te winnen met de BWP-gefokte Nina vh Scheefkasteel (Numero Uno – F: Johan Hubrechts), waarmee hij ook enkele weken geleden in het Nederlandse Kronenberg als sterk voor de dag kwam. Hij klokte in de 2de fase af in 38.47 seconden en stonden zo dus opnieuw bovenaan het klassement.

 

De andere 2 podiumplaatsen waren beiden voor de Portugees Mario Wilson Fernandes. Voor de 2de plaats kon hij rekenen op de AES-gefokte Inifnity Do Casal (Zurito – F: Peter Matthes) en dit na een finishtijd van 38.62 seconden. De eveneens AES-gefokte Indira Do Casal (Zurito – F: Peter Matthes) reed hij dan weer rond in 39.83 seconden wat hem de 3de plaats opleverde.

 

Net buiten het podium zagen we de Nederlander Arne van Heel. Vergezeld van de Oldenburg-gefokte My Moneypenny (HH Messenger – F: Renate Bryza) kruiste hij de meet in 41.87 seconden waardoor hij dus vrede moest nemen met de 4de plaats. Dat was één plaats hoger dan de Egyptenaar Sameh El Dahan. Die bracht zijn Zangersheide-gefokte Sandokan Z (Sandro Boy – F: Th.J.M. van Delft) aan de meet in 44.15 seconden en sloot zo de top van het klassement af.

 

Harmegnies werd hier ook nog 9de met de Oldenburg-gefokte Armina’s Girl (Armitage – F: Gestüt Lewitz).

 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions