Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/05/2019 09:41 - Algemeen

The Dutch Masters gaat voor nieuwe topeditie

Nog even en dan gaat The Dutch Masters-Indoor Brabant Horse Show weer van start. Van donderdag 14 t/m zondag 17 maart zullen de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch weer bol staan van topsport en gezelligheid.

 

Hoogtepunten zijn zonder meer de FEI World Cup Dressage Freestyle op zaterdagmiddag en de Rolex Grand Prix, onderdeel van de Rolex Grand Slam of Show Jumping, op zondagmiddag. Er staat voor Marcus Ehning veel op het spel tijdens The Dutch Masters. Indien de Duitse ruiter als beste uit de bus komt in de Rolex Grand Prix wint hij een bonus ter waarde van € 500,000. Vorig jaar moest hij genoegen nemen met een tweede plaats achter Niels Bruynseels, maar in Aken en Genève nam hij de touwtjes in handen en wist de beide Grote Prijzen op sensationele wijze te winnen. Maar hij zal sterkte concurrentie krijgen in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. De 44-jarige topper blijft er nuchter onder. “Ik bereid me niet echt anders voor. De dingen komen zoals ze komen. Welk paard ik in de Rolex Grand Prix ga starten, hangt af van de vorm en hoe het de eerste dagen tijdens The Dutch Masters loopt.”

 

Het deelnemersveld van de internationale springrubrieken is echter sterk en telt vele grote namen die ieder de kwaliteit hebben om te winnen. Uit Zwitserland komt de nummer 1 van de wereld, Steve Guerdat. De nummer 3 van de wereldranglijst, Harrie Smolders, is ook een geduchte tegenstander. Hij wil Don VHP Z starten in de Rolex Grand Prix. De Egyptenaar Sameh Al Dahan won de Major in Calgary tijdens de Spruce Meadows ‘Masters’ en heeft een speciale band met The Dutch Masters waar zeven jaar geleden zijn internationale carrière begon tijdens de wereldbekerfinale. Hij maakt nog  kans op de bonus van €250.000 voor het winnen van twee Majors binnen de Rolex Grand Slam of Show Jumping cyclus. De Brit Scott Brash, de eerste en enige winnaar van de Grand Slam tot nu toe, komt ook naar de Brabanthallen.

 

België komt met een sterk team dat aangevoerd wordt door de winnaar van vorig jaar, Niels Bruynseels. Hij krijgt gezelschap van o.a. Nicola en Olivier Philippaerts en Jos Verlooy. Duitsland wordt, naast Ehning, vertegenwoordigd door Christian Ahlmann, Ludger Beerbaum, Daniel Deusser en Philipp Weishaupt. Andere toppers die zullen proberen om Ehning van zijn overwinning af te houden zijn o.a. de Franse ruiters Kevin Staut en Simon Delestre, de Ierse topper Allen Bertram, Luciana Diniz (POR), de Europese kampioen Peder Fredricson (SWE) en Kent Farrington (USA). Voor Nederland komen o.a. Jeroen Dubbeldam, Frank Schuttert, Maikel van der Vleuten, Leopold van Asten en Jur Vrieling aan de start.

 

Het prijzengeld voor de Rolex Grand Prix is dit jaar verhoogd naar maar liefst € 900.000. Het totale prijzengeld voor de internationale spring- en dressuurrubrieken komt daarmee op € 1.201.000.

 

Spannende laatste kwalificatie voor dressuurruiters

The Dutch Masters-Indoor Brabant is de laatste mogelijkheid voor de internationale dressuurruiters en -amazones om punten te vergaren voor de Finale  van de FEI Dressage World Cup™ die wordt gehouden in het Zweedse Gothenburg van 3 t/m 7 april. De combinaties die nog punten moeten hebben wordt het echter moeilijk gemaakt, want de top van de tussenstand starten in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

 

Duitsland komt met een zeer sterk team aangevoerd door Isabell Werth. Werth is de titelverdediger en is daarom automatisch geplaatst voor de Finale. Ze heeft vier kwalificaties gereden en gewonnen met drie verschillende paarden: Lyon met Emilio, Stuttgart met Bella Rose en Amsterdam en Neumünster met Weihegold OLD. Verder starten voor Duitsland de huidige leider van de tussenstand, Helen Langehanenberg en Dorothee Schneider, die nu op een tweede plaats staat in de ranking. Voor Ierland start Judy Reynolds, die elke kwalificatie beter wordt. Zij eindigde in Neumünster op een mooie derde plaats met haar kleine ruin Vancouver K achter Werth en Langehanenberg. Zij staat nu op een 12e plaats, maar is, doordat er slechts twee van de vijf Duitse combinaties naar de Finale mogen, redelijk zeker van een plaats in de Finale. Dit geldt ook voor de Deen Daniel Bachmann Andersen, die de eerste kwalificatie in Herning won met Blue Hors Zack. Hans Peter Minderhoud staat momenteel op een vierde plaats in de tussenstand en is dus redelijk zeker van een plaats in de Finale. Hij behaalde een derde plaats in Londen-Olympia en won in Mechelen met Glock’s Dream Boy NOP. Minderhoud krijgt gezelschap van Adelinde Cornelissen, Anne Meulendijks, Emmelie Scholtens, Diederik van Silfhout, en Thamar Zweistra. Nieuw talent Maria Caetano uit Portugal, die goed presteerde in Madrid en Mechelen, zal het publiek laten genieten van de geweldige passage en piaffe van haar Lusitano hengst Coroado. De combinatie staat nu op een vijfde plaats in de tussenstand. De lijst wordt gecompleteerd door de Australische Kristy Oatley, Richard Davison (GBR), Benjamin Werndl (GER), en Patrik Kittel en Antonia Ramel uit Zweden.

 

Veel te zien en te doen

Maar al vanaf donderdagavond kan men volop genieten van top sport. Om meer mensen de kans te geven ook de Grand Prix test van de FEI World Cup Dressage te zien, wordt deze rubriek op donderdagavond  verreden, aanvang 17.00 uur, in de Brabanthal. Na afloop is er een leerzame demonstratie van Isabell Werth die, samen met Monica Theodorescu, laat zien hoe zij met haar paarden werkt. In de Peelhal kan het publiek van een uniek en nieuw onderdeel genieten, een springwedstrijd voor Hunters, die om 19.00 uur begint. Op vrijdag- en zaterdagavond kunnen de springtoppers zich kwalificeren voor de Rolex Grand Prix in, respectievelijk, de VDL Groep Prijs en Audi Prijs. De Indoor Derby, de Van Schijndel Bouwgroep Prijs, is natuurlijk ook een jaarlijks terugkerend hoogtepunt op zaterdagavond. Op zondagmiddag neemt het toppaard van Jeroen Dubbeldam, Zenith, afscheid van het publiek. De ceremonie zal worden gehouden net voor aanvang van de Rolex Grand Prix.

 

Niet alleen ’s werelds beste spring- en dressuurruiters doen de Brabanthallen aan, ook de nationale en regionale ruiters en amazones krijgen een podium bij The Dutch Masters. Er zijn een groot aantal wedstrijden op vrijdag, zaterdag en zondag, inclusief para-dressuur en ponywedstrijden. Het volledige programma vindt u hier.

 

Overdag en in de avond genieten van topsport, maar daarna gaat het publiek met de voetjes van de vloer op de beats van de muziek. Tijdens de avond wordt het Grand Plaza omgetoverd tot een feestcafé. Je kunt hier na afloop van de wedstrijden onder het genot van een drankje bijkletsen over de gebeurtenissen van de dag. DJ Stephan zorgt voor de juiste feeststemming en als klap op de vuurpijl is er zowel vrijdag- als zaterdagavond een verrassend optreden.

 

Kaarten (vanaf € 15) zijn hier te bestellen.

 

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions