Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/03/2019 21:53 - Jumping

Bert Prouvé grijpt naast GP-winst in Sevilla

Om 13.45u was vanmiddag het hoogtepunt aangebroken op de Sevilla Horse Tour! In de CSI2* GP over een hoogte van 1.45m verschenen 38 combinaties aan de start waarvan er 15 een foutloze omloop lieten noteren. Onder die 15 foutlozen zagen we met Patrik en Thibeau Spits en met Bert Prouvé ook 3 landgenoten. Het was die laatste die voor de beste Belgische prestatie wist te zorgen. Prouvé zadelde de 10-jarige Jadida Prova (Ugano Sitte) en kwam na een finishtijd van 41.96 seconden net tekort voor de overwinning.

 

Die moest hij laten aan de Portugese ruiter Mario Wilson Fernandes. Die wist met de 12-jarige Lotus (Lordano) de klok te stoppen op 39.92 seconden en mocht zo bovenaan het podium plaatsnemen. De 3de man die het podium wist te halen was de Brit Jonahan Buxton, die zich vanmorgen ook wist te plaatsen in de door Marthe Van Gorp gewonnen 1.30m rubriek. Hij kruiste de meet in 42.09 seconden en kon daarvoor rekenen op de 16-jarige High Offley Arturos Catch (Arturo).

 

De Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar strandde dan weer net naast het podium... Hij zat in he zadel van de 10-jarige Vaillant De Belle Vue (Calin du Plessis) en moest tevreden zijn met de 4de stek na een chronotidj van 43.47 seconden. Patrik Spit rondde de top van het klassement af op de 5de plaats. Hij wist het met zijn 10-jarige Jacobien Dwerse Hagen (Va Vite) ook foutloos te houden en kwam over de meet in 43.74 seconden.

 

Ook zoon Thibeau wist opnieuw de prijzen te halen. Hij kreeg met zijn eveneens 10-jarige Juragold Bormes (Contact Van De Heffinck) in de barrage een springfout op de laatste hindernis en strandde zo op de 9de plaats.

 

TAGS   |   BERT PROUVE   |   JONATHON BUXTON   |   MARIO WILSON FERNANDES   |   PATRIK SPITS   |   THIBEAU SPITS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions