Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/03/2019 19:09 - Jumping

Omano BC naar Jeroen De Winter!

Jeroen De Winter specialiseerde zich de afgelopen jaren in het opleiden en uitbrengen van jonge hengsten. Denk daarbij maar aan Leandro VG (Gitano van Berckenbroek) en Nixon van ’t Meulenhof (Denzel van ’t Meulenhof), met wie hij vorig jaar in de PAVO Hengstencompetitie nog het eindklassement wist te winnen bij zowel de 7-jarigen als bij de 5-jarigen. Ook dit jaar komt de Antwerpenaar weer sterk voor de dag in de PAVO Hengstencompetitie en maakt hij onder andere indruk met de 4-jarige Pegase Van ’t Ruytershof (Comme Il Faut 5).

 

Die goede resultaten hebben er mede toe geleid dat hij van Tom Grossman en Chris Larmee Sallee van de Blue Chip Farm de 5-jarige hengst Omano BC ter beschikking krijgt. Omano BC, die in de Verenigde Staten gefokt werd, heeft een pedigree om U tegen te zeggen. Om te beginnen is hij een zoon van Cumano, de schimmelhengst die in 2006 in Aken Wereldkampioen werd onder het zadel van Jos Lansink. De moeder van Omano BC is dan weer de merrie Sapphire, de Darco-merrie die onder McLain Ward tal van internationale overwinningen op haar naam heeft staan. Zo wonnen zij zowel in 2004 als in 2008 teamgoud op de Olympische Spelen en waren zij onder andere ook de beste in de vijfster Grote Prijzen van La Baule, Rome en Calgary. 

 

De Winter zal de hengst nu verder opleiden en hij zal op Het Netehof dit jaar ook beschikbaar zijn voor de fokkerij.

 

TAGS   |   JEROEN DE WINTER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions