Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/03/2019 18:12 - Jumping

CSI4* Vejer: Patteet 6de in de hoofdrubriek!

Net als vorige week zondag tijdens de CSI3* GP heeft onze landgenote Gudrun Patteet vanmiddag op de Sunshine Tour in het Spaanse Vejer de la Frontera voor het beste Belgische resultaat gezorgd in de 1.50m hoofdrubriek van de CSI4* competitie. De Oost-Vlaamse amazone wist met haar 11-jarige Sea Coast Valdelamadre Clooney (Centauer Z) alle balken netjes in de lepels te houden, maar was net iets te traag waardoor ze een strafpuntje voor tijd aangerekend kreeg. Dit resultaat leverde haar echter toch nog een mooie 6de plaats op.

 

5 combinaties wisten het dus wel foutloos te houden en de snelste in het rijtje der barragisten was de Ierse ruiter Peter Moloney. Die rekende voor deze rubriek op de 14-jarige Ornellaia (For Pleasure) en wist de concurrentie te verschalken na een chronotijd van 43.25 seconden.

 

De 2de plaats ging naar de Zwitserse ruiter Carlo Pfyffer met de 11-jarige BWP-gefokte Intermezzo. Zij wisten het eveneens dubbel foutloos te houden, maar hadden er 44.10 seconden voor nodig om de finish te bereiken. De Zweed Frederik Jönsson was de laatste foutloze barragist. Hij stuurde zijn eveneens 11-jarige Cold Play (Contendro I) rond in 44.31 seconden wat hem de 3de plaats opleverde.

 

Net buiten het podium zagen we dan de Spanjaard Julio Arias Cueva, de stalruiter van onze landgenoot Gilbert De Roock. Hij was vergezeld van de 10-jarige Dirka des Brumes (Cicero Z Van Paemel) en kreeg een springfout in een tijd van 45.03 seconden. De Ier Billy Twomey tenslotte sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Ook hij kreeg met de 10-jarige Lady Lou (Lord Z) een springfout en wist de klok te stoppen op 48.90 seconden.

 

Naast Gudrun Patteet wist ook Jérôme Guery opnieuw de prijzen te halen. Hij werd na een springfout in de basisomloop nog 11de met zijn 13-jarige hengst Quel Homme De Hus (Quidam de Rêvel).

 

TAGS   |   CARLO PFYFFER   |   FREDRIK JöNSSON   |   GUDRUN PATTEET   |   PETER MOLONEY

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions