Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/02/2019 23:19 - Jumping

Nicola Philippaerts 3de in de LGCT GP Doha!

De 33 beste combinaties uit de 2de ronde van de Global Champions League van vanmiddag verschenen vanavond terug in de ring voor het huzarenstuk van het weekend: The Longines GCT Grand Prix! 5 combinaties wisten daarin in de basisomloop de 0 op het scorebord te houden en zich zo te plaatsen voor de barrage. Een van hen was onze landgenoot Nicola Philippaerts met zijn 11-jarige hengst H&M Chilli Willi (Casall), met wie hij vorig seizoen nog de Longines GCT Grand Prix van Chantilly wist te winnen. Philippaerts kwam als 3de starter terug in de ring en koos voor een beetje zekerheid wat resulteerde in een finishtijd van 43.43 seconden en een 3de plaats in het klassement.

 

De Fransman Julien Epaillard, die de voorbije dagen al in zowat alle rubrieken het klassement wist te halen, zette op deze slotdag de kers op de taart en schreef deze eerste GP van het seizoen op zijn naam! Epaillard verscheen met zijn 11-jarige Usual Suspect d’Auge (Jarnac) in de barrage als allereerste in de ring en wist met zijn tijd van 40.11 seconden direct een niet te overtreffen prestatie neer te zetten. De 2de plaats was net als vanmiddag in de 2de ronde van de Global Champions Leauge voor de Brit Ben Maher. Vergezeld van zijn 10-jarie Explosion W (Chacco Blue) zette hij ook een sterke barragrit neer, maar kwam uiteindelijk een kleine halve seconde tekort op Epaillard van de troon te stoten.

 

Ook de Nederlander Frank Schuttert was een van de barragisten met zijn 11-jarige Chianti’s Champion (Champion du Lys). Schutters reed in 40.54 seconden ook een zeer snelle ronde, maar kwam net iets te dicht onder de 4de hindernis wat resulteerde in 4 strafpunten. Ook de Italiaan Alberto Zorzi verzamelde in de barrage 4 strafpunten met zijn 15-jarige Contanga (Catoki). Zij bereikten echter de eindmeet in 43.51 seconden en sloten zo de top van het klassement af.

 

Naast Nicola Philippaerts wisten met Pieter Devos en Niels Bruynseels nog 2 landgenoten de prijzen te halen. Zowel Devos met zijn 15-jarige Espoir (Surcouf de Rêvel) als Bruynseels met zijn 10-jarige Delux van T&L (Toulon) kregen in de basisomloop een springfout en werden respectievelijk 7de en 8ste.

 

TAGS   |   ALBERTO ZORZI   |   BEN MAHER   |   FRANK SCHUTTERT   |   JULIEN EPAILLARD   |   NICOLA PHILIPPAERTS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions