Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/02/2019 22:38 - Jumping

CSI3* Vilamoura: Goffinet 2x op het podium!

Op de Atlantic Tour in het Portugese Vilamoura zagen we vanmorgen nog maar eens een sterk rijdende Thierry Goffinet. De Waalse ruiter wist zich er in 2 rubrieken naar een podiumplaats te rijden. In de 1.30m rubriek kwam hij nog het dichtst bij de overwining. In het zadel van de 10-jarige merrie Balrika (Baloubet du Rouet), waarmee hij gisteren wel nog wist te winnen, kwam hij in de 2de fase over de meet in 29.69 seconden en strandde daarmee op de 2de plaats.

 

Het was de Brit Christopher Franks die Goffinet van een nieuwe overwinning wist te houden. Franks bracht de eveneens 10-jarige Mega Times (Megabyte) veilig aan de meet in 29.24 seconden en mocht zo bovenaan het podium plaatsnemen. Ook de 3de plaats ging naar de Groot-Brittannië en daarvoor zorgde de in ons land gevestigde Chloe Asten. Die zadelde de 9-jarige Alvaro de Rêve (Calvaro) en wist met een tijd van 29.90 seconden ook nog onder de grens van de 30 seconden te blijven.

 

De 4de plaats bleef dan weer in eigen land met António Matos Almeida en zijn 18-jarige Nikel de Presle (Kannan). Zij kruisten de meet in 30.04 seconden en zagen zo nipt een podiumplaats aan hun neus voorbijgaan. De Britse MIllie Allen sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Zij stuurde de 8-jarige Fashion Statement (For Fashion) rond in 30.29 seconden.

 

Ook Lies Malisart kwam sterk voor de dag in deze rubriek en wist zich met 2 paarden in de prijzen te rijden. Met de 11-jarige Dialda (SIEC Vigaro) werd ze 11de terwijl ze met de 12-jarige Charismo C (Catoki) beslag legde op de 15de plaats.

 

In de 1.35m rubriek die om 10.30u van start ging op de Francisco Moura Arena was de snelle Goffinet dan weer goed voor de 3de plaats. Ditmaal rekende hij op de 11-jarige Constanze 57 (Contefino 2) en wist hij in deze speedclass de klok te stoppen op 65.85 seconden.

 

Winst was er hier voor de Française Felicie Bertrand. Die finishte met de 9-jarige Aset d’Ouilly (Ugano Sitte) in 64.49 seconden en wist zo de concurrentie te verschalken. De Britse Laura Mantel nestelde zich vervolgens met de 8-jarige Mhs Sanfrancisco (Quidam Junior) op de 2de plaats. Zij hadden er 65.71 seconden voor nodig voor ze de eindmeet wisten te bereiken.

 

De Brit Douglas Duffin met de 9-jarige Fan (Clinton) en de Zweedse Jenny Juhlin met de 10-jarige Cacao (Callahan VDL) waren de andere gegadigden in de top 5 van het klassement.

 

 

TAGS   |   CHLOE ASTON   |   CHRISTOPHER FRANKS   |   FELICIE BERTRAND   |   LAURA MANTEL   |   LIES MALISART   |   THIERRY GOFFINET

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions