Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/01/2019 21:33 - Jumping

LGCT Doha: Karel Cox grijpt net naast winst

Het had niet veel gescheeld of we hadden vanavond een 2de Belgische overwinning op rij op de Longines Global Champions Tour van Doha... In de 1.55m hoofdrubriek kwam voormalig Belgisch Kampioen Karel Cox namelijk net tekort voor winst met zijn 11-jarige hengst Dublin Van Overis Z (Darco), met wie hij gisteren ook al een mooie prestatie wist neer te zetten. In een barrage waarvoor zich 16 combinaties wisten te plaatsen haalde Cox als laatste starter nog alles uit de kast, maar hij kwam met zijn tijd van 34.07 seconden net tekort om de Ierse ruiter Bertram Allen van de troon te stoten.

 

Die had enkele combinaties voordien de leiding overgenomen met zijn 11-jarige GK Casper (Canto 16). Het duo reed een strakke en snelle ronde wat resulteerde in een finishtijd van 33.75 seconden. De 3de ruiter die een podiumplaats wist te bemachtigen was ‘man in vorm’ Julien Epaillard. Die zat in het zadel van zijn 11-jarige Usual Suspect d’Auge (Jarnac) en kruiste de meet in 34.12 seconden.

 

Ook de Italiaan Alberto Zorzi was opnieuw in de bovenste regionen van het klassement terug te vinden. Vergezeld van zijn 11-jarige merrie Danique (Zento) werd hij 4de nadat hij de klok wist te stoppen op 35.12 seconden. De 5de plaats tenslotte was voor onze landgenoot Gregory Wathelet, die enkele dagen geleden nog aan het werk was op de Sunshine Tour in het Spaanse Vejer de la Frontera. Hij rekende vandaag op de ook al 11-jarige Qualido (Quicksilber) en wist een foutloze barrage af te leveren in 35.64 seconden.

 

Ook Pieter Devos met Claire Z (Clearway) en Wilm Vermeir met DM Jacqmotte (Toulon) behoorden tot het kransje der barragisten. Devos hield het opnieuw foutloos en werd 7de terwijl er voor Vermeir nog een 12de plaats was na een springfout in de barrage.

 

TAGS   |   ALLEN BERTRAM   |   GREGORY WATHELET   |   JULIEN EPAILLARD   |   KAREL COX

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions