Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
03/01/2019 07:43 - Jumping

GCL Doha: Cox en Verlooy scoren in 1e ronde

Op de Longines Global Champions Tour van Doha werd gisterenavond tijdens de openingsdag ook meteen de 1ste ronde van de Global Champions League afgewerkt! 16 teams, bestaande uit telkens 2 ruiters of amazones, verschenen er in de ring om de strijd met elkaar aan te gaan. Zij sprongen allen voor een goed teamresultaat alsook voor een individueel klassement!

 

In dat individuele klassement was het de snelle Italiaan Emanuele Gaudiano die aan het langste eind wist te trekken. In het zadel van de 10-jarige hengst Chalou (Chacco Blue) snelde hij door de meet in 73.34 seconden en wist zo de concurrentie de loef af te steken. De Fransman Julien Epaillard, die eerder op de dag ook al de top 5 haalde in de openingsrubriek, was goed voor de 2de plaats in het klassement. Hij zadelde de eveneens 10-jarige Virtuose Champeix (Rubins des Bruyeres) en wist de klok te stoppen op 73.67 seconden. Daarmee wist hij net voor zijn landgenoot Kevin Staut te blijven. Die stuurde de ook al 10-jarige Viking d’La Rousserie (Quincy) rond in 74.32 seconden wat hem de 3de plaats opleverde.

 

De 4de plaats was voor Jan Tops zijn Italiaanse stalruiter Alberto Zorzi. Vergezeld van de 11-jarige Danique (Zento) kruiste hij de eindmeet in 76.46 seconden. Simon Delestre tenslotte sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Hij kwam met de 14-jarige Chesall Zimequest (Casall) binnen in 76.91 seconden.

 

Ook Karel Cox met Dublin van Overis (Darco) en Jos Verlooy met Caracas (Casall) begonnen goed aan deze 1ste ronde. Beide landgenoten wisten het netjes foutloos te houden en werden respectievelijk 6de en 9de in het klassement.

 

Teamklassement

 

In het teamklassement zijn het de Monaco Aces die voorlopig aan de leiding staan. Naast Jos Verlooy wist namelijk ook de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli het foutloos te houden met zijn 10-jarige VDL Edgar M (Arezzo VDL). Ze kwamen uit op een totaaltijd van 160.43 seconden.

 

De Hamburg Giants van Simon Delestre en de Nederlander Bart Bles zijn voorlopig dan weer 2de in het klassement. Zij totaliseerden een tijd van 163.31 seconden nadat Bles met de 11-jarige Israel v/d Dennehoeve (Thunder Van De Zuuthoeve) was binnengekomen in 86.40 seconden.

 

Met een totaaltijd van 164.94 seconden staan tensloote ook de Shanghai Swans voorlopig nog op een podiumplaats. Daniel Deusser kwam met de 12-jarige Calisto Blue (Chacco Blue) binnen in 83.92 seconden, terwijl de Pius Schwizer er met de 10-jarige Cortney Cox (Carlo) er 81.02 seconden over deed om de meet te bereiken.

 

TAGS   |   EMANUELE GAUDIANO   |   JOS VERLOOY   |   JULIEN EPAILLARD   |   KAREL COX   |   KEVIN STAUT

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions