Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
28/02/2019 20:57 - Jumping

LGCT Doha: van der Vleuten is eerste winnaar

Het nieuwe seizoen van de Longines Global Champions Tour is nu ook officieel van start gegaan! Het Qatarese Doha, dat vorig jaar nog de laatste manche van het seizoen organiseerde, is deze week het decor voor de 1ste manche van het 19 manches tellende seizoen.

 

Bij wijze van opwarming werd er vanmiddag gestart met een 1.45m rubriek en daarin was het de Nederlander Maikel van der Vleuten die de eerste overwinning op zijn naam wist te schrijven. Vergezeld van zijn 14-jarige merrie Arera C (Indoctro) wist hij in de 2de fase de klok te stoppen op 24.40 seconden en zo de concurrentie het nakijken te geven.

 

De 2de plaats ging naar Frankrijk en daarvoor zorgde Simon Delestre met zijn 10-jarige Filou Carlo Zimequest (Coronas). Zij kruisten de eindmeet in 24.98 seconden en kwamen zo ruim een halve seconde tekort om van der Vleuten te bedreigen. De 3de man op het podium was de in Duitsland gevestigde Zweed Henrik von Eckermann. Die rekende op de 9-jarige Que Bueno de Hus Z (Que Guapo) en had er 25.01 seconden voor nodig om zijn 2de fase af te leggen.

 

Met Julien Epaillard wist er ook nog een tweede Fransman de top 5 van het klassement te halen. Hij stuurde de 11-jarige Usual Suspect d’Auge (Jarnac) rond in 25.20 seconden en legde zo beslag op de 4de plaats. De in ons land gevestigde Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Hij toverde met de 10-jarige J-Figyelem (Vingino) een chronotijd van 25.29 seconden op het scorebord.

 

Onze landgenoten kozen voor een rustige start van het nieuwe seizoen. Zowel Wilm Vermeir met DM Jacqmotte (Toulon), Niels Bruynseels met Jenson van ’t Meulenhof (Vagabond de la Pomme), Cindy van der Straten met Catalina (Chacco Blue), Jos Verlooy met Igor (Emerald Van ’t Ruytershof) als Gregory Wathelet met Iron Man van de Padenborre (Darco) wisten een dubbele foutloze omloop af te leven. Allen vielen ze echter naar de prijzen in deze openingsrubriek.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions