Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
26/02/2019 20:42 - Mennen

Tjeerd Velstra overleden

Op 25 februari is op 79-jarige leeftijd paardenman pur sang en mensport icoon Tjeerd Velstra (Epe) overleden. 
 

 

Na een succesvolle carrière als springruiter maakte Velstra in 1976 de overstap naar de vierspansport. In 1982 en 1986 werd hij individueel Wereldkampioen en leverde hij, samen met onder meer IJsbrand Chardon, een belangrijke bijdrage aan het behalen van het Nederlandse teamgoud. Velstra legde hiermee de basis voor Nederland als vooraanstaand menland.

 

Velstra werd zeven keer Nederlands kampioen en won talloze nationale en internationale wedstrijden, waaronder het CAIO Aken in 1983 en 1984.
Van 1974 tot 1995 was Velstra directeur van het NHB in Deurne. Na beëindiging van zijn actieve mencarrière in 1996 bleef hij actief in de internationale mensport als trainer, instructeur, internationaal jurylid en official. Velstra speelde meerdere malen als voorzitter van de jury of FEI official een belangrijke rol op een groot aantal hoog aangeschreven internationale menwedstrijden en Wereldkampioenschappen.

 

Velstra was van 2007 tot en met 2010 KNHS bondscoach mennen en onder zijn leiding behaalden de menners een groot aantal team-en individuele WK-medailles.

T

jeerd Velstra stond bekend als een echte paardenman. Zijn vakkundigheid, stuurmanskunst en enorme kennis van paarden die hij met de paplepel ingegoten had gekregen droegen bij aan zijn succesvolle carrière. Velstra was niet alleen een gerespecteerd menner, trainer en official in eigen land, ook in het buitenland genoot hij enorm aanzien. Hij was een van de eersten die gevraagd werd in het buitenland, waaronder Zuid-Afrika en de Verenigde Staten van Amerika, zijn kennis te delen.

 

Tjeerd Velstra was al enige tijd ziek, maar kon nog enorm genieten van bezoek en verhalen over de mensport toen en nu. Wij wensen zijn vrouw Marianne, zijn kinderen en naaste familie heel veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies.

 

De uitvaartplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden.
Correspondentie adres:
Marianne Velstra
Burg. Van der Feltzlaan 8
8162 MB Epe
tjeerd@hoefnet.nl

 

Bron: Hoefnet.nl


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions