Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
24/02/2019 22:32 - Jumping

De Grande wint de CSI3* GP van Oliva!

Jean-Christophe de Grande wist de afgelopen weken de goede resultaten aan elkaar te rijgen op de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva door in zowat alle rubrieken minstens een keer naar een topklassering te rijden. Alleen in de afsluitende Grote Prijzen wilde het tot nu toe nog niet lukken... Vandaag kwam daar echter verandering in! In de CSI3* Grote Prijs over een hoogte van 1.50m was hij vanmiddag de beste met zijn 10-jarige ruin Belano Vd Wijnhoeve Z (Berlin). In een barrage waarvoor zich 12 combinatie wisten te plaatsen kwam het duo als 9de starter terug in de ring. Na een vrij rustig begin kwam de Grande vanaf hindernis 15 echter op kruissnelheid wat resulteerde in een chronotijd van 40.07 seconden.

 

Het zilver was voor de Britse topruiter Ben Maher. Die zette met zijn 9-jarige F One Usa (Toulon) in 40.28 seconden ook een heel sterke ronde neer, maar kwam uiteindelijk 21 honderdsten van een seconde tekort op om onze landgenoot van de troon te stoten. De Fransman Thierry Rozier was de 3de man die het podium wist te halen. Ook hij hield het met de 14-jarige Venezia d’Ecaussines (Kashmir van Schuttershof) foutloos en wist de klok te stoppen op 40.68 seconden.

 

De 4de plaats ging naar Groot-Brittannië met Amy Inglis en haar 11-jarige Wishes (Guidam). Zij namen iets minder risico’s dan de top 3 en kwamen over de meet in 43.73 seconden. De top van het klassement werd afgesloten door de Fransman Baptiste Couperie. Ook hij wist met de 11-jarige Indian Gold van de Kruish (Tinka’s Boy) alle balken in de lepels te houden en finishte in 45.14 seconden.

 

Naast de Grande was ook Chloé Vranken een van de barragisten. Zij kreeg daarin met haar Emir de VY (Calvaro) echter 2 springfouten en strandde zo op de 11de plaats.

 

TAGS   |   BEN MAHER   |   JEAN-CHRISTOPHE DE GRANDE   |   THIERRY ROZIER

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions