Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
24/02/2019 21:29 - Jumping

CSI1* Oliva: Ochtenwinst voor Gill Cools!

De slotdag van de Tweede Tour van de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva Nova kon vanmorgen niet beter beginnen voor onze landgenoten... In de finale van de Bronze 1.40m rubriek was het namelijk de jonge Gill Cools die voor een nieuwe Belgische overwinning wist te zorgen. Samen met haar 10-jarige ruin Valentino D Auge (Guarana Champeix) snelde zij in een barrage waarvoor zich 9 combinaties wisten te plaatsen naar een chronotijd van 36.43 seconden en wist de concurrentie te verschalken.

 

Zilver was er voor de Française Melanie Lemoine Jondet. Zij zat in het zadel van de 15-jarige Cornetta 17 (Cornet Obolensky) en had er 38.16 seconden voor nodig om haar barragerit af te leggen. Ook op de 3de plaats kregen we met de Zweedse Jannike West een amazone. Zij rekende op de 8-jarige Darc de Lux (Darco) en vervolledigde het podium na een chronotijd 40.27 seconden.

 

De Italiaanse Camilla Borella was dan weer goed voor de 4de plaats. Zij stuurde haar 9-jarige Zelindia (Cristo) rond in 41.57 seconden en strandde zo net naast het podium... De Ierse ruiter Deane Rogan vervolledigde de top van het klassement op de 5de plaats. Hij kwam met de 8-jarige Libido Van ’T Hofken d’16 (Nabab de Rêve) binnen in 41.58 seconden.

 

Bronze 1.20m

 

Ook in de Bronze 1.20m rubriek die al eerder op de voormiddag gesprongen werd was een Belgische prijswinnaar. Vincent de Reys, die voorbije dagen en weken ook al meermaals het klassement wist te halen, strandde er net naast het podium met zijn 9-jarige Catachi van de Helle (Cachas). Hij deed in deze speedclass in 59.24 seconden een aardige poging, maar moest dus uiteindelijk tevreden zijn met de 4de plaats.

 

Het waren de Franse combinaties die wisten te domineren met op kop Aude Merle Boudet. Die stuurde haar 14-jarige Regence (Dollar Dela Pierre) rond in 55.94 seconden en wist zo haar landgenote Anne France Dolleans voor te blijven... Die kwam met de 13-jarige Sisygie de B’Neville (Ideal de La Loge) binnen in 57.10 seconden en legde zo beslag op de 2de plaats. Ook de Israëliër Albert Hirsch wist het nog sneller te doen dan de Reys. Hij finishte met de 15-jarige Taenzerin 6 (Quidam de Rêvel) in 58.03 seconden en werd zo 4de.

 

TAGS   |   GILL COOLS   |   JANNIKE WEST   |   MELANIE LEMOINE JONDET   |   VINCENT DE REYS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions