Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
24/02/2019 14:46 - Jumping

CSI2* Gent: Devos & Carton na Smolders

De apotheose van de driedaagse Flanders Horse Expo in Gent was gisterenavond de CSI2* Grote Prijs. Door het vrije weekend op CSI5* niveau, kwamen er ook enkele kleppers van formaat aan de start, waaronder de huidige nummer 3 van de wereld, Harrie Smolders en de nummer 13 van de wereld, Pieter Devos.

 

Uiteindelijk wisten negen van de 61 deelnemers zich te plaatsen voor de barrage waaronder dus bovengenoemde. Smolders toonde in deze barrage nog maar eens waarom de 15-jarige Zinius momenteel het nummer één van springpaard van de WBFSH-ranking is. In een tijd van 37.54 seconden snelden Smolders en de Nabab de Reve-zoon door de chrono, ruim goed voor de overwinning. Pieter Devos wist de tweede snelste tijd neer te zetten: samen met Julyssi van Orti (Cicero Z van Paemel) kwam de Belg aan de meet in 38.31 seconden. Voor de Belgische Ann Carton-Grootjans was er een derde plaats. Zij stuurde Kai Licha de Carmel (Prince van de Wolfsakker) foutloos door de barrage in 40.41 seconden.

 

Plaats vier en vijf gingen naar Nederland: Tom Schellekens en Casander (Lord Z) klokten af in 40.48 seconden terwijl Caroline Devos-Poels en Carpe Diem DV Z (Contact vd Heffinck) hun barrage in 41.67 seconden afwerkten.

 

Voor Gilles Thomas en Konak (Nabab de Reve) was er nog een 8ste plaats.

 

Leuk weetje: Harrie Smolders won in 2017 al de Grote Prijs in Gent met Emerald, terwijl Pieter Devos met Apart ook al eens de GP van Gent wist te winnen in 2016!


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions