Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/02/2019 19:58 - Jumping

CSI2* Gent: van de Poel 6de in hoofdrubriek!

Op Flanders Horse Expo in Gent wordt op dit moment de 4de manche van de PAVO Hengstencompetitie gesprongen. Vooraleer deze van start ging stond vanmiddag nog de 1.45m hoofdrubriek van de CSI2* competitie op het programma. 10 van de 79 combinaties wisten daarin een foutloze basisronde af te leggen en zich zo te plaatsen voor de barrage. Een van was onze landgenote Vicky van de Poel, die gisteren haar concours al uitstekend startte met winst in de 1.30m openingsrubriek. Van de Poel rekende vandaag op de 10-jarige ruin Jay Jay van de Mottelhoeve (Faldiano) en wist het ook in de barrage opnieuw foutloos te houden. Met haar chronotijd van 39.46 seconden strandde ze echter net buiten de top 5 van het klassement.

 

Het was de Portugese Kampioen Rodrigo Giesteira Almeida die met de overwinning ging lopen in dit hoofdnummer. Hij was vergezeld van zijn 11-jarige merrie Isolde Vd Heffinck (Contact van de Heffinck) en wist de concurrentie te verschalken nadat hij de chrono wist te stoppen op 37.41 seconden.

 

De andere 2 podiumplaats gingen naar Nederland met op de 2de plaats amazone Amber Fijen. Zij stuurde haar 10-jarige Jamaica Van ’t Heike (Epleaser Van ’t Heike) rond in 37.96 seconden en wist zo haar landgenoot Zoi Snels voor te blijven. De stalruiter van Team Nijhof zat in het zadel van de 11-jarige hengst I M Special de Muze (Emerald Van ’t Ruytershof) en had er op zijn beurt 38.77 seconden voor nodig om de eindmeet te bereiken. Net buiten het podium strandde de Ierse ruiter Denis Lynch, die vanmorgen nog de 1.35m ochtendrubriek wist te winnen. Hij kruiste met de 9-jarige Gun Powder (Econoom van het Lindehof) de meet in 39.00 seconden en legde zo beslag op de 4de plaats. De Nederlandse Caroline Devos-Poels sloot de top van het klassement op plaats 5. Zij finishte met de 10-jarige Carpe Diem Dv Z (Contact Vd Heffinck) in 39.42 seconden.

 

Verder was er voor ons land nog een 9de plaats voor Rachel Steffen met Uncanto DI Villagana (Canturo), een 12de plaats voor Marinus Den Doelder met Alpha de Ternoire (Kashmir Van Schuttershof), een 14de plaats voor Isabel De Rijcker met Gentlemen Van Loheky (Thunder Van De Zuuthoeve), een 15de plaats voor Dries Dekkers met D&J Havanna (Griseldi), een 17de plaats voor Jan Claeys met Charmeur van het Kloosterhof (Fuego du Prelet), een 18de plaats voor Bunoit Moeskops met Kiarado (Diarado) en een 19de plaats voor Andres Vereecke met Urbin Manciais (Kashmir Van Schuttershof).

 

TAGS   |   AMBER FEIJEN   |   RODRIGO ALMEIDA   |   VICKY VAN DE POEL   |   ZOI SNELS

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions