Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
21/02/2019 16:17 - Jumping

CSI2 Gent: De Proft blijft concurrentie voor

Nadat Vicky van de Poel vanmorgen op Flanders Horse Expo in Gent al de 1.30m openingsrubriek wist te winnen kende vanmiddag ook de 1.35m rubriek een Belgische winnares! Het was Anouk De Proft, die voor deze rubriek beroep deed op de 10-jarige merrie Eleonore Blue (Mr. Blue), die de concurrentie wist te verschalken nadat ze in deze proef rechtstreeks op tijd een eindtijd van 52.19 seconden liet noteren.

 

Veel overschot had De Proft echter niet, want met Thomas Thometschek was er een andere landgenoot die haar op de hielen zat. Thometschek klokte met zijn eveneens 10-jarige Emona RV (Mr. Blue) echter af in 52.26 seconden en kwam zo 7 honderdsten van een seconde  tekort. Pascal Van Laethem vervolledigde het integrale Belgische podium op de 3de plaats. Hij had er met de ook al 10-jarige Dalton des Hayettes (Quartz Adelheid Z) 52.95 seconden voor nodig om de finish te bereiken.

 

Isabel De Rijcker moest dan weer tevreden zijn met de eerste plaat net naast het podium... Samen met haar 13-jarige Gentlemen Van Loheky (Thunder Van De Zuuthoeve) kruiste zij de meet in 53.43 seconden wat haar dus de 4de plaats opleverde. De Brit Nicola Barry doorbrak de Belgische dominantie dan even op de 5de plaats. Hij kwam met de 11-jarige True Blue III (Chacco Blue) binnen in 53.86 seconden en sloot zo de top van het klassement af.

 

Ook verderop in het klassement zagen we nog heel wat landgenoten. Zo was er een 6de plaats voor Dries Dekkers met Clash Heldenlaan Z (Clinton), een 7de plaats voor Henk Clabots met Hilfiger van de Laak (Dawson van de Padenborre), een 9de plaats voor Bunoit Moeskops met Damore vh Haneweehof Z (Diamant de Semilly), een 13de plaats voor Aubri Noyez met Isaac II d’Eygendom (Quadrillo), een 14de plaats voor Dries van Dyck met Eloma-M (Contacor), een 15de plaats voor Sam Polleunis met Be Cute van de Wolfsakker Z (Bamako de Muze), een 18de plaats voor Yves Vanderhasselt met Kiki Vitseroel (Acardi du Houssoit Z) en een 20ste plaats voor Maartje Verberckmoes met Guidam’s Willow The Second (Willow).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions