Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
20/02/2019 23:47 - Jumping

CSIYH1* Vilamoura: Goffinet blijft in vorm!

Ook op de Atlantic Tour in het Portugese Vilamoura stonden er vandaag rubrieken voor de jonge paarden op het programma. Zo was er bij de 7-jarige paarden opnieuw een overwinning voor Thierry Goffinet. In een barrage waarvoor zich 13 van de 61 wisten te plaatsen snelde onze snelle landgenoot met zijn SF-gefokte Censor de La Traire (Ensor van de Heffinck – F: Jack Geoffroy) door de meet in 36.44 seconden en wist daarmee de concurrentie te verschalken.

 

De Fransman Guillaume Foutrier nam de 2de plaats voor zijn rekening in deze 1.35m rubriek. Hijwas vergezeld van de eveneens SF-gefokte Clin Doeil du Paradis (Stakkato – F: Christophe Decret) en klokte af in 36.99 seconden. Op de 3de plaats kregen we met de Brit Graham Babes nog zo’n snelle die jongen die overal aan de start verschijnt wel ergens de prijzen weet te halen. Hij stuurde de BWP-gefokte Ma Fleur JS (Emerald Van ’t Ruytershof – F: Johan Schutters) rond in 37.75 seconden en vervolledigde zo het podium.

 

De 4de plaats was voor de Zweedse Sofia Westborg, die met haar stal gevestigd is in het Sentower Park. Zij rekende opnieuw op de Zangersheide-gefokte Concordia Z (Chiquitano Z – F: Wim Aegten) en wist de klok te stoppen op 38.70 seconden. De Brit Daniel Moseley was nog goed voor de 5de plaats. Hij finishte met de BWP-gefokte Magic Quality (Numero Uno – F: Quality Stud) in 39.61 seconden.

 

Naast de overwinning werd Goffinet ook nog 9de met Mojito van de Meiboom (Malito de Rêves – F: Pieter Van Geel).

 

In de voorafgaande rubriek voor 6-jarige paarden moest Goffinet dan weer tevreden zijn met de 2de plaat. Hij deed met de SF-gefokte Deesse Ste Hermelle (Uto Kervec – F: Emevage Sainte Hermelle) in 29.56 seconden een heel goede poging, maar kwam een kleine halve seconde tekort voor de overwinning.

 

Het was de Britse amazone Emma Stoker die met de overwinning ging lopen. Zij zette met de Hannoveraans-gefokte Q Seven (Quaid – F: Manfred Schäfer) de klok stil op 29.08 seconden en wist zo alles en iedereen achter zich te houden. De 3de plaats was voor Stoker’s landgenote Laura Renwick. Die zat in het zadel van Sky’s The Limit (No Limit – F: John & Laura Renwick) en snelde door de meet in 30.86 seconden.

 

De andere 2 plaatsen in de top 5 waren voor de Spanjaard Antonio Mariñas Soto met de KWPN-gefokte Iep (Zambesi TN) en de Brit Timothy Page met de Iers-gefokte Hillcoote Border Fox (Pacino – F: Alan Higgins). Zij kwamen binnen in respectievelijk 30.99 seconden en 31.91 seconden.

 

TAGS   |   EMMA STOKER   |   GRAHAM BABES   |   GUILLAUME FOUTRIER   |   LAURA RENWICK   |   THIERRY GOFFINET

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions