Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
20/02/2019 22:12 - Jumping

CSIYH1* Vejer: Wathelet komt net tekort...

Op de Sunshine Tour in het Spaanse Vejer de la Frontera stonden er vandaag ook voor de 6-jarige paarden twee verschillende rubrieken op het programma. In de tweede rubriek zagen we net als gisteren een bijzonder sterke Gregory Wathelet. Samen met zijn Zangersheide-gefokte Sceska ET De La Falize Z (Hunter’s Scendix – F: Alain & Remy Gilson) snelde hij in de 2de fase naar een finishtijd van 30.88 seconden en kwam daarmee net tekort voor de overwinning...

 

Het was de Spanjaard Carlos Bosch Cebrian die Wathelet van een nieuwe overwinning wist te houden. Cebrian rekende op Concertino de Mies (Canabis Z – F: Yeguada de Mies) en wist een tijd van 30.08 seconden op het scorebord te zetten. De andere plaatsen in de top 5 van het klassement gingen volledig naar Groot-Brittannië met op de 3de plaats Daisy McKinlay. Die zat in het zadel van de SF-gefokte Darjeeling Desir (Mozart Des Hayettes – F: Alexa Hinard Dufour) en verzekerde zich nog net van een podiumplaats na een chronotijd van 31.74 seconden. Christopher Frazer haalde in deze rubriek het podium dan weer net niet... Hij kwam met Indira-Linda FH (Spartacus) binnen in 32.14 seconden en moest daarmee vrede nemen met de 4de plaats. William Rekert tenslotte sloot de top van het klassement af op de 5de plaats. Hij had er met Diakalou PS (Diarado) 32.24 seconden voor nodig om de finish te bereiken.

 

In de eerste rubriek voor de 6-jarige paarden die al voor de middag werd afgewerkt wist Dominique Hendrickx zich dan weer in de prijzen te rijden. Hij wist het met de SF-gefokte Dubai Une Prince (Shaman du Yam’s – F: ...) in beide fases foutloos te houden en strandde op de 12de plaats na een chronotijd van 38.08 seconden.

 

Hier was het de Turkse ruiter Omer Karaevli die de rubriek naar hand wist te zetten. Winnen deed hij met de AES-gefokte Just Call Me May (Unex Barrichello – F: Nicole Sheard). Hij wist de klok te stoppen op 31.46 seconden en zo de concurrentie te verschalken. Naast de overwinning nam hij ook nog plaats 2 voor zijn rekening, dit met de KWPN-gefokte Istinov (Ustinov). Ditmaal had hij er 31.84 seconden voor nodig om de finish te bereiken. De Britse ruiter Nathan Bull vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij stuurde de Zangersheide-gefokte Celesta Vd Helle Z (Contadoro van de Helle – F: Stoeterij Van de Helle) rond in 33.43 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions