Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
20/02/2019 16:05 - Jumping

CSIYH1* Vejer: Dominque Joassin wint opnieuw

Onze landgenoot Dominique Joassin voelt zich duidelijk in zijn sas op de Sunshine Tour in het Spaanse Vejer de la Frontera. Nadat hij vorige week tijdens de eerst week van de Sunshine Tour al de finalerubriek voor de 5-jarige paarden naar zijn hand wist te zetten had hij vanmiddag opnieuw een overwinning te pakken bij de 5-jarige paarden. Samen met zijn AES-gefokte Dame De Coeur (Best Of Opus Dei Z – F: Dominique Joassin) kwam hij in de 2de fase over de meet in 30.06 seconden en mocht zo opnieuw bovenaan het podium plaatsnemen. Naast de overwinning nam Joassin ook nog de 4de plaats voor zijn rekening... Ditmaal reed hij de eveneens AES-gefokte Cache Coeur (Bet Of Opus Dei Z – F: Dominique Joassin) naar een finishtijd van 33.18 seconden.

 

Zilver was er voor de in Nederland gevestigde Turk Omer Karevli. Die zat in het zadel van de BWP-gefokte Obabelute-M (Nabab de Rêve – F: Alfons Van Baelen) en kruist de meet in 31.75 seconden. Ook de Spaanse amazone Patricia Segura wist zich nog een plaatsje op het podium te veroveren. Hij klokte af in 33.04 seconden en kon daarvoor rekenen op de SF-gefokte Epic (Con Air 7). Tenslotte bleef ook de 5de plaats in eigen land en daarvoor zorgde Joel Valles Rosell. Die bracht zijn Guinea aan de meet in 33.65 seconden.

 

Ook in de tweede rubriek voor de 5-jarige paarden was er Belgisch succes. Hier was het amazone Inge Carton die met 2 paarden de prijzen wist te halen. Het beste resultaat zette ze neer met haar Electrique Van Het Cauterhof Z (Emerald Van ’t Ruytershof – F: Spiessens & Co BVBA), waarmee ze vorige week ook al eens 10de was.  Na een chronotijd van 31.78 seconden greep ze echter net naast een plaatsje op het podium. Ook met Eyecatcher BB Z (Emerald Van ’t Ruytershof – F: ...) wist Carton het tweemaal foutloos te houden. Met een 11de plaats wist ze nog net de prijzen te halen.

 

Hier was het de Braziliaanse ruiter Carlos Parro die met de overwinning ging lopen. Hij stuurde de merrie Cool Striker (Billy Be Cool) naar de meet in 30.46 seconden en wist zo de concurrentie voor te blijven. De Britse ruiter James Wilson was dan weer goed voor de 2de plaats in het klassement. Hij was vergezeld van Floranche Z (Fernando H – F: Comb. Sloof-Timmermans) en finishte dan weer in 30.59 seconden. De Fransman Axel Narolles tenslotte vervolledigd het podium op de 3de plaats. Hij klokte met Esperanzza (L’Arc de Triomphe – F: Gregory Gibault) af in 30.77 seconden.

 

TAGS   |   AXEL NAROLLES   |   CARLOS PARRO   |   DOMINIQUE JOASSIN   |   INGE CARTON   |   JAMES WILSON   |   OMER KARAEVLI   |   PATRICIA SEGURA

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions