Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
20/02/2019 15:28 - Jumping

CSIYH1* Oliva: Podiumplaats voor Cannaert

Op de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva Nova is deze week de laatste week van de tweede tour bezig. Vanmorgen stond daar op de Oliva Nova Arena de finalerubriek voor de 6-jarige paarden op het programma. Maar liefst 24 van de 60 combinaties die daarin aan de start verschenen slaagden erin het basisparcours foutloos af te leggen en zich zo te plaatsen voor de barrage. Een van hen was onze landgenoot Loic Cannaert met zijn Zangersheide-gefokte E-Risingson Z (Elvis Ter Putte – F: Frederik & Dominiek Cannaert), waarmee hij de voorbij weken al verschillende malen de prijzen wist te halen. Cannaert wist het in de barrage opnieuw foutloos te houden en verzekerde zich van een podiumplaats nadat hij de klok wist te stoppen op 30.76 seconden.

 

De overwinning moest hij echter laten aan de Ierse ruiter Eoin Gallagher. Die zat in het zadel van de KWPN-gefokte Ibesi Cooper (Zambesi TN) en wist met zijn tijd van 29.86 seconden als enige onder de grens van de 30 seconden te blijven. Ook de Brit Thomas Whitaker wist het nog sneller te doen dan Cannaert. Hij stuurde zijn SF-gefokte Django de Paulanne (Untouchable – F: Fam Blot) naar een finishtijd van 30.67 seconden en nestelde zich zo op de 2de plaats in het klassement.

 

De andere plaatsen in de top 5 gingen beiden naar Italië met op de 4de plaats Giulia Martinengo Marquet, die afgelopen zondag nog de CSI2* GP wist te winnen. Zij had er met Iderlys (Padinus) 31.03 seconden voor nodig om haar barragerit af te leggen en was zo ruim een halve seconde sneller dan haar landgenoot Giampiero Garofalo. Die vervolledigde met zijn Zangersheide-gefokte Call Me Ps Z (Cristallo – F: Peter Simons) de top van het klassement na een finishtijd van 31.56 seconden.

 

TAGS   |   EOIN GALLAGHER   |   LOIC CANNAERT   |   THOMAS WHITAKER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions