Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
16/02/2019 14:37 - Jumping

CSI2* Oliva: Housen grijpt naast GP-winst

Op de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Oliva Nova stond vanmorgen de 1.40m hoge Silver GP op het programma. 10 van de 72 combinaties wisten hier in de basisomloop alle balken in de lepels te houden en zich zo te plaatsen voor de barrage, waaronder ook enkele landgenoten. Een van hen was de Limburgse amazone Emilia Housen, die de 10-jarige Barika van de Helle (Clearway) onder het zadel had. Housen wist die foutloze ronde in de barrage nog eens te herhalen en greep met een chronotijd van 41.52 seconden maar net naast de overwinning.

 

Het was de Italiaanse Serena Curcio die prestatie van Housen nog wist te overtreffen. Zij stuurde haar 8-jarige Barieka (Balous Bellini) rond in 41.32 seconden en ging zo met de overwinning lopen. Ook de 3de plaats op het podium was voor Italië met Alberto Zorzi en de 10-jarie Vauban du Trio (Nerveso). De stalruiter van Jan Tops wist het ook foutloos te houden en klokte af in 42.53 seconden.

 

De Deense amazone Philippa W. Linde was de laatste die het dubbel foutloos wist te doen. Zij stuurde haar 10-jarige Elien (Arezzo VDL) naar een chronotijd van 42.56 seconden en werd zo dus 4de. Met een chronotijd van 39.45 seconden kwam de snelste rit echter van Emilia’s broer Alexander. Helaas kreeg hij met de 9-jarige Cassandra Hsp (Sandro Boy) een springfout waardoor hij vrede moest nemen met de 5de plaats.

 

Verder was er nog een de plaats voor Camille Demolie met Kalinka Van ’T Heike (Goldfever Van ’t Heike) en een 9de plaats voor Thibault Philippaerts met Lucky Luke de Goedereede (Numero Uno).

 

TAGS   |   ALBERTO ZORZI   |   ALEXANDER HOUSEN   |   EMILIA HOUSEN   |   SERENA CURCIO

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions