Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
15/02/2019 11:19 - Jumping

CSI5* Hong Kong: Philippaerts wordt 4de!

Verschillende landgenoten zijn deze week afgereisd naar Hong Kong voor de Longines Masters! Olivier Philippaerts startte daar in ieder geval al uitstekend en wist zich naar een 4de plaats te rijden in de 1.45m openingsrubriek. Vergezeld van zijn 11-jarige Insolente des Dix Bonniers (Winningmood van de Arenberg) wist hij in deze speedclass de klok te stoppen op 59.54 seconden en strandde daarmee net naast het podium.

 

Met veel overtuiging was de winst voor de snelle Italiaan Emanuele Gaudiano. Die stuurde de 12-jarige Quinn van de Heffinck (For Pleasure) naar een chronotijd van 55.93 seconden en was zo bijna 2 volle seconden sneller dan zijn dichtste achtervolger. Die eer viel dan weer te beurt aan de Nederlander Gerco Schröder, die de 11-jarige Glock’s Debalia (Numero Uno) onder het zadel had. Schröder kruiste de meet in 57.85 seconden en moest zo duidelijk zijn meerdere erkennen in de Italiaan. De laatste die het sneller wist te doen dan Philippaerts was de Britse Laura Renwick. Die bracht haar 13-jarige Bintang II (Tangelo Van De Zuuthoeve) aan de eindmeet in 58.84 seconden en legde zo beslag op de 3de plaats. De Franse topruiter Kevin Staut tenslotte was nog goed voor de 5de plaats. Hij klokte met de 10-jarige Viking d’La Rousserie (Quincy) af in 61.00 seconden.

 

Ook de andere landgenoten lieten zich opmerken in dit openingsnummer. Zo was er een 7de plaats voor François Mathy Jr. met Hello Diamant (Diamant de Semilly), een 8ste plaats voor Karel Cox met Eto’O (Tygo) en een 10de plaats voor Pieter Clemens met Caldero (Camaro M).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2019 © Galop.be & Pweb Solutions