09/02/2019 23:50
18/03/2023 08:20
1 min
paardenfotograaf.be

Op de Winter Masters in het Nederlandse Kronenberg werd de avond vanavond afgesloten met de 1.45m hoge hoofdrubriek! Opnieuw mooie sport met maar liefst 23 combinaties die zich wisten te plaatsen voor de barrage na een foutloze basisomloop. Onder hen ook onze landgenoot Jens Vandenberk met zijn 10-jarige Esprit (Sir Scandic). Vandenberk wist ook die goed bezette barrage alle balken in de lepels te houden en nam de 5de plaats voor zijn rekening nadat hij de chrono wist te stoppen op 35.43 seconden.

Het waren opnieuw de Nederlanders die wisten te domineren met op kop Leopold Van Asten en zijn 13-jarige VDL Groep Beauty (For Pleasure). Van Asten, die ook donderdag al het hoofdnummer wist te winnen, finishte in 33.54 seconden en mocht zo de hoofdprijs mee naar huis nemen. Zijn landgenoot Marc Houtzager moest vrede nemen met de 2de plaats in het klassement. Hij zat in het zadel van de 11-jarige Sterrehof’s Dante (Canturano) en haalde de meet in 34.92 seconden.

De 3de plaats ging naar de Zweedse amazone Karin Martinsen. Samen met haar 10-jarige Holsteins Matina (Party Dance) kruiste zij de meet in 34.92 seconden en stond zo dus nog net op het podium. De laatste die het sneller wist te doen dan Vandenberk was de Nederlander Bart Bles met de 11-jarige Israel V/D Dennehoeve (Thunder Van De Zuuthoeve), die in het verleden nog te zien was onder het zadel van Niels Bruynseels. Zij hadden er 35.26 seconden voor nodig in de barrage wat hen een 4de plaats opleverde.

Verder was er nog een 13de plaats voor Wouter Devos met Haloubet Hitchcock (Baloubet du Rouet) en een 14de plaats voor Pieter Clemens met Quintini (Quintender 2).